MENIU

Adolescent infectat cu COVID-19, internat la ATI cu sindrom inflamator multisistemic

Adolescent infectat cu COVID-19, internat la ATI cu sindrom inflamator multisistemic

Un adolescent infectat cu noul coronavirus a ajuns la Terapie Intensivă. Băiatul în vârstă de 17 ani a fost internat la Spitalul Victor Gomoiu din Capitală în urmă cu câteva zile, cu febră. Este al doilea copil din România care face o complicaţie gravă a infecţiei cu virusul SARS-cOv-2, numită sindrom inflamator multisistemic. Băiatul are aproape toate organele afectate și primește oxigen, relatează Realitatea PLUS.

Băiatul se află în prezent în secţia ATI a spitalului Gomoiu. Medicii nu l-au intubat, dar îi administrează oxigen.
 
Vă reamintim că în același spital a fost internat până de curând și copilul de 10 ani infectat cu COVID-19, dar care a dezvoltat o complicație numită boala Kawasaki. Acesta a fost primul copil din România internat la ATI ca urmare a infecției cu noul coronavirus însă, din fericire, a fost externat din spital săptămâna trecută. 
 
Alţi doi copii cu Covid 19 sunt internaţi în acest moment la Terapie Intensivă. Este vorba despre un bebeluş de nouă luni, care se află la Spitalul de Copii din Galaţi, şi un băieţel de șase ani din Ilfov, internat la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, după ce a fost transferat cu peritonită de la Spitalul Gomoiu.
 
În plus, se pare că până în prezent, la Spitalul de Copii din Galaţi, au mai fost internaţi alți doi copii la Terapie Intensivă COVID-19, în afară de bebelușul de nouă luni.
 
În total, în ultimele două săptămâni aproape 1.500 de copii s-au infectat cu noul coronavirus, în România.
 
Mai multe articole despre:
coronavirus copii ati