MENIU

Adolescent de 16 ani, la spital după ce a luat maşina tatălui şi a provocat un accident

Adolescentul a ajuns la spital

Un adolescent de 16 ani, fiul unui poliţist din Vaslui, a ajuns la spital, miercuri, cu numeroase contuzii, după ce a luat maşina tatălui său şi a provocat un accident, răsturnându-se pe marginea unui drum judeţean, în autoturism aflându-se şi trei fete, una fiind rănită uşor.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Vaslui, accidentul a avut loc în localitatea Fereşti, situată la nouă kilometri distanţă de municipiul Vaslui, după ce adolescentul a pierdut controlul volanului din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum, dar şi a lipsei de experienţă în conducere.

Astfel, maşina, în care se mai aflau trei fete, a ieşit de pe carosabil şi s-a răsturnat în şanţul de pe marginea drumului.

În urma accidentului, adolescentul şi una din cele trei tinere, în vârstă de 18 ani, au fost răniţi. "Şoferul autoturismului şi pasagera de 18 ani au fost transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui fiind diagnosticaţi cu policontuzii. Adolescentul a rămas internat, iar fata a fost externată. Poliţiştii i-au recoltat probe biologice şoferului pentru a se stabii dacă a consumat băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan, fără a putea fi testat fără aparatul alcool test din cauza durerilor pe care le acuza în zona pieptului", a declarat, miercuri, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Mihaela Straub.

Poliţiştii valsuieni au întocmit dosar penal pe numele adolescentului de 16 ani pentru vătămare din culpă şi conducere fără permis. Adolescentul este fiul unui poliţist de la Transporturi Feroviare din cadrul Poliţiei Judeţene Vaslui şi a luat maşina tatălui în momentul în care acesta era la serviciu.