MENIU

Adevărul ascuns din spatele CRIPTOMONEDELOR. Ce sunt, de fapt, acestea?

CROPTOMONEDE, BITCOIN, ETHEREUM, RIPPLE, LITECOIN, MONERO. Inainte de toate, este important sa cunoastem faptul ca criptomoneda nu este ceva pe care il poti tine in mana, lucru care ar alunga inca din primele secunde foarte multi oameni. Deci, sa mentionam ceva inca de la inceput: iti aduci aminte de hartiile de dolari, euro sau lei pe care le ti in mana si care de fapt nu valoreaza nimic, care de fapt nici nu sunt reali? Acele hartii pe care le ti in mana sunt doar reprezentatii ale unor lucruri de valoare, iar aceasta valoare depinde de dezechilibrul monedei fiat, dezechilibru ce se bazeaza pe increderea oarba pe care o au oamenii in aceasta moneda fiat si in importanta circulatiei acesteia.

CROPTOMONEDE, BITCOIN, ETHEREUM, RIPPLE, LITECOIN, MONERO. Da, banii sunt printati, scosi pe banda, iar oricum ai numi-o, acestia nu reprezinta nimic mai mult decat niste cifre pe un calculator, pentru ca marea majoritate a banilor pe care ii folosim astazi sunt digitali. Mai mult de atat, tine minte ca banii pe care ii ai in buzunar nu sunt cu adevarat ai tai – toti banii tai apartin bancilor, acestia fiind imprumutati guvernului. Deci, din aceste puncte de vedere, ideea de a detine ceva tangibil este absurd, este doar o credinta bazata pe fluctuatia monedei fiat, controlata de organizatii private cu interese individuale.

Atunci cand vorbim despre criptomoneda, vorbim despre o moneda pur digitala. Este creata utilizand criptografia, ceea ce face aproape imposibila contrafacerea acesteia si felul in care criptomoneda a inceput sa existe este foarte interesant deoarece a fost si este un element rebel in sistemul monetar actual pe care oameni il observa ca fiind corupt, insa necesar.

Bitcoin a încasat încă o lovitură. Valoarea criptomonedei este în scădere accelerată

CROPTOMONEDE, BITCOIN, ETHEREUM, RIPPLE, LITECOIN, MONERO. Criptomoneda reprezinta practica de a crea algoritmi dezvoltati in jurul ipotezelor computerizate. In esenta, reprezinta blocuri ( te poti gandi la munti ) cu informatie in interiorul lor ( te poti gandi la aurul aflat in muntii respectivi ), iar securitatea criptografica il inconjoara pentru a pastra informatia la loc sigur ( gandeste-te la un zid imens ce inconjoara muntele, din beton armat, cu lansatoare de rachete ). Este o modalitate de a encripta informatia cu blocuri securizate care sunt aproape imposibile de „spart” chiar si de cei mai bine platiti hackeri, conform bitcoinromamia.ro.

Ideea miscarii cyberphunk a fost incredibil de inovativa si nu foarte diferit de idea pe care americanii au avut-o atunci cand au vrut sa poarte un razboi impotriva revolutiei – cum ar fi daca am putea crea o alternativa la moneda traditionala care nu ar necesita o autoritate centrala pentru administrarea acesteia, care ar fi usor de transferat, care ar functiona dincolo de limitarile politice si care ar apartine oamenilor de pretutindeni?

CROPTOMONEDE, BITCOIN, ETHEREUM, RIPPLE, LITECOIN, MONERO. Aceasta idee a fost atat de puternica incat a inceput sa fie materializata inca din anul 1995 cand Seth Godin scria in cartea sa „Presenting Digital Cash” despre Jon Matonis ( un contribuitor popular la monedele alternative pentru Forbes Magazine ). „Matonis contrazice faptul ca ceea ce urmeaza sa se intample in lumea banilor este nimic mai mult decat nasterea unei noi ere a cunostintelor despre industrie: dezvoltarea, asigurarea si managementul monedelor private.”

Decizie neaşteptată luată de Facebook: Acest reclame vor fi interzise!

Toti acestia care au avut si au idee despre monede alternative si-au imaginat marketing-ul online pentru informatii, un loc unde cumparatorii si vanzatorii puteam tranzactiona anonim, folosind bani digitali nedetectabili, totul de la secrete de stat pana la diferite rapoarte putand fi cumparat pentru cantitatea corecta de bani.

Incepand cu acele timpuri, cateva incercari au avut loc pentru crearea acestei criptomonede. Cu toate acestea, toate monedele virtuale, pana acum 4 ani, s-au bazat pe intermediari precum bancile. Si spunem pana acum 4 ani, pentru ca in 2009 au aparut primele semne Bitcoin, o moneda digitala 100% descentralizata.

CROPTOMONEDE, BITCOIN, ETHEREUM, RIPPLE, LITECOIN, MONERO. Prima monedă românească de tip Bitcoin se lansează în curând

Prima monedă virtuală românească e aproape să devină realitate, inspirată de succesul multor altor criptomonede apărute în ultimii ani.

CROPTOMONEDE, BITCOIN, ETHEREUM, RIPPLE, LITECOIN, MONERO. Monedele virtuale sunt unul din trendurile actuale. Dacă vrei să stai la loc de cinste în elita posesorilor de bani virtuali, trebuie să ai niște Bitcoin în portofelul digital. Acum câțiva ani, poate chiar și anul trecut, ar fi fost destul de ușor de realizat, dar când cu 5 bitcoin îți iei apartament, trebuie să te mulțumești cu firimituri.

Bitcoin nu e singurul exemplu, însă. În ultimul an au decolat și alte monede digitale, unele mai importante, altele mai mult în spirit de glumă. Ethereum e una dintre monedele în care ai vrea să investești acum, mai ales că trenul Bitcoin e la multe stații distanță. Ca alternativă, ai putea miza chiar pe Dogecoin, o monedă pornită dintr-o memă.

Valoarea Bitcoin scade din nou. Cât mai costă acum moneda virtuală

Țara noastră va intra în clubul select despre care am vorbit, deoarece prima monedă virtuală românească e aproape de lansare. Adrian Stratulat, liderul eforturilor din prezent, a vorbit la Digi24 despre monedele virtuale, dar și despre ce poate aduce nou creația autohtonă.

CROPTOMONEDE, BITCOIN, ETHEREUM, RIPPLE, LITECOIN, MONERO.Stratulat vorbește despre modul în care funcționează monedele virtuale și procesul de minare din spatele acestora. Unele solicită procesoarele calculatoarelor, în timp ce altele mizează pe puterea plăcilor video. Oricum ar fi, e destul de dificil să mai faci asta acum cu un calculator propriu, mai ales dacă vrei să minezi Bitcoin.

Ionuț Alexandru Panait, un alt membru al echipei care lucrează la proiect, spune că prima monedă virtuală românească aduce un concept nou de minare. Nu mai trebuie să ai cunoștințe de programare și nici o grămadă de spațiu liber pentru calculator disponibil pentru programele necesare. Vei putea face asta doar deschizând browserul și intrând pe platforma pregătită de români.

CROPTOMONEDE, BITCOIN, ETHEREUM, RIPPLE, LITECOIN, MONERO.Așteptăm să vedem când va apărea criptomoneda românească și, mai ales, cum se va numi aceasta. Putem spera și la o apreciere a acesteia în viitor.

Tot ce trebuie să ştii despre BITCOIN

Bitcoin este o criptomoneda ce a fost inventata in anul 2009 inventata de un programator anonim care folosea nickname-ul Satoshi Nakamoto.

CROPTOMONEDE, BITCOIN, ETHEREUM, RIPPLE, LITECOIN, MONERO.De ce a devenit criptomoneda Bitcoin atat de faimoasa in ultimii ani si de ce este atat de profitabila? In primul rand, Bitcoin este o criptomoneda, adica o moneda virtuala, ce foloseste tehnologie de tip blockchain. Blockchain este o tehnologie descentralizata, banii sunt transferati in timp real de la o persoana catre cealalta, fara sa fie controlata de un sistem central, ecea ce nu permite aparitia fraudei. Ce poti face cu ajutorul criptomonedelor? In primul rand, poti cumpara bunuri, precum zboruri cu avionul, cazare hoteliera, masini si multe altele, pentru ca din ce in ce mai multi producatori si furnizori de bunuri folosesc criptomonedele.

Moneda care s-a devalorizat cu 50% într-o lună

Daca iti doresti sa investesti, iata cum se cumpara bitcoin daca esti din Romania. In primul rand, trebuie sa alegi cu atentie site-ul online in care doresti sa iti pornesti investitia. Alege un site transparent, de incredere si, cel mai important, pe baza de recomandare. Discuta cu alte persoane care au invetit in Bitcoin si afla parerile lor, cat de bine s-au desfarurat tranzactiile. Intereseaza-te de tipul de metoda de plata pe care o poti folosi, cu card online, transfer bancar, paypal, SMS etc. Pentru a experimenta investitiile cu criptomonede, cel mai bine este sa incepi cu un cont demo, pentru a-ti da seama in mod clar cum functioneaza lucrurile si pentru a capata un minim de experienta.

CROPTOMONEDE, BITCOIN, ETHEREUM, RIPPLE, LITECOIN, MONERO. Desi site-urile de investitie Bitcoin sunt prietenoase si nu sunt folosite cu greutate nici de incepatori, inainte de a investi cu bani reali, investeste o perioada intr-un cont demo, in asa fel incat sa pornesti la drum cu dreptul.

Inainte de a iti expune fondurile trebuie sa fii constient de unele aspecte ce sunt specifice criptomonedelor si care, daca nu le iei in considerare din timp, te pot surprinde in viitor.

Primul lucru de luat in seama este volatilitatea pretului. Acest lucru se traduce prin cresteri si scaderi spectaculoase ale pretului in perioade foarte scurte de timp. Traderi experimentati au invatat sa urmareasca aceste devieri si sa profite enorm de pe urma lor.

CROPTOMONEDE, BITCOIN, ETHEREUM, RIPPLE, LITECOIN, MONERO. In principiu, daca vrei sa faci bani cu Bitcoin sau cu orice alta criptomoneda, se aplica aceeasi regula ca la bursele normale: cumpara ieftin, vinde scump, iar apoi repeta procesul.

De ce interzice Facebook reclamele la bitcoin şi alte criptomonede

CROPTOMONEDE, BITCOIN, ETHEREUM, RIPPLE, LITECOIN, MONERO. Facebook a anunţat că interzice toate reclamele care se referă la bitcoin, criptomonede şi oferte publice iniţiale de monede (ICO), încercând astfel să combată escrocheriile şi fraudele, informează Business Insider.

Compania invocă, într-o postare pe blog, practicile comerciale înşelătoare din anunţurile care vorbesc despre afaceri fără riscuri, de faptul că poţi face plăţi imediate către oricine în lume, de discounturi de 15% sau de îndemnul de a folosi fondul de pensie pentru a cumpăra bitcoin.

CROPTOMONEDE, BITCOIN, ETHEREUM, RIPPLE, LITECOIN, MONERO. Ofertele publice iniţiale de monede sunt operaţiuni nereglementate, asemănătoare ofertelor publice inţiale de acţiuni la burse, prin care operatorii de criptomonede strâng fonduri în schimbul activelor electronice. Recent, SEC, instituţia care supraveghează piaţa americană de capital, anunţa că a identificat o operaţiune de acest tip care a adunat, în mod fraudulos, 600 de milioane de dolari.

Rob Leathern, Product Management Director, nu a exclus, în postarea de pe blogul companiei, posibilitatea ca afacerile legitime cu criptomonede să îşi poată face în viitor relamă, din nou, pe platforma de social media.