MENIU

Acuzații grave la adresa liderului sindicatelor din penitenciare, Sorin Dumitrașcu

Sindicaliştii din penitenciare, plângere penală pe numele ministrului Tudorel Toader

Acuzații grave la adresa liderului sindicatelor din penitenciare. Sorin Dumitrașcu, în perioada în care a fost director adjunct al Administrației Penitenciarelor, și-ar fi numit, ilegal, în funcții de conducere, cunoscuții și rudele. Cel puțin așa susține Alin Popescu, fost președinte al Federatiei Sindicatelor din Administratia Națională a Penitenciarelor. Pe de altă parte Sorin Dumitrașcu neagă toate acuzațiile. 

Alin Popescu susţine că Sorin Dumitrașcu şi-ar fi numit apropiaţi cam în toate posturile importante. "4 persoane, în 4 direcţii importante din Administraţia Naţională a Penitenciarelor: Direcţia de resurse umane, Direcţia inspecţiei penitenciare, Directia economica administrative si încă o direcţie. Astfel şi-a împuternicit apropiaţii şi rudele," a declarat Popescu pentru Realitatea TV.  

În replică, Sorin Dumitrașcu neagă acuzațiile, afirmând că nicio rudă nu lucrează în sistem şi că numirile nu le putea face el, ci erau de competenţa Ministerului Justiţiei. 

Lista acuzațiilor lansate de Alin Popescu este lungă, iar una dintre cele mai grave este aceea că Dumitrașcu ar fi furat o sumă uriașă din bugetul Federaíei Sindicatelor. "Când a preluat mandatul in 2009, în conturi era o suma care trecea puţin peste un miliard de lei vechi (100.000 de lei N..R.). La plecarea sa, in 2013, erau pe un minus cu datorii la furnizori neachitaţi de peste un miliard de lei vechi. Bani care nu s-au recuperat niciodată."

Actualul lider de sindicat susține exact contrariul. "Domnul Alin Popescu cu audit extern, s-a demonstrate că a lăsat, la plecare, o gaură de 28.000 de lei."

Sorin Dumitrașcu se laudă că se luptă cu cei corupți din sistem, dar la rândul său este acuzat că face abuz în serviciu.

"De câte ori ajung la el informaţii despre directori din teritoriu la Administraţia naţională a penitenciarelor, aceştia sunt santajaţi (...) sunt linsaţi la propriu în mediul onlinei. În momentul în care aceştia renunţă să se mai lupte cu el, le cere să-i împuternicească prietenii pe funcţii, să le dea sporuri, să le acorde avantaje."

Liderul de sindicat din Penitenciare neagă toate acuzațiile care i se aduc. 

Mai multe articole despre:
penitenciare