MENIU

Acestea sunt cele mai IMPORTANTE momente din 2014. Tu cum le-ai trăit?

Pentru prima oară de când s-a înființat, Wikipedia a lansat un video în care prezintă întreg anul 2014 pe parcursul a trei minute.

Anul 2014 a fost plin de numeroase întâmplări care au afectat întreaga planetă. De la proteste în masă la noi recorduri stabilite, anul 2014 a fost unul în care au avut loc evenimente de o importanță uriașă pentru toată lumea. Cel mai nou video lansat de Wikipedia ne prezintă toate aceste întâmplări pe parcursul a trei minute. Sunt trei minute în care veți avea ocazia să revedeți felul în care comunitatea Wikipedia a reacționat la fiecare dintre aceste evenimente.

Videoclipul începe cu câteva poze de la revoltele din Ucraina și continuă cu unele făcute la momentul la care zborul MH370 dispăruse. Nici Cupa Mondială nu a fost ignorată, aceasta fiind una dintre cele mai discutate teme pe rețelele sociale. Sunt menționate și alegerile prezidențiale din Brazilia, epidemia de Africa de Vest, Ice Bucket Challenge și multe altele.

Videoclipul a fost alcătuit în mai puțin de două luni și au fost folosite imagini și materiale video care au fost încărcate pe Wikipedia de către utilizatori din toată lumea. În același timp, aceasta este o metodă prin care cei de la Wikipedia mulțumesc colaboratorilor și translatorilor din toată lumea, fără de care nu ar fi fost posibilă prezentarea evenimentelor în atât de multe limbi străine. Videoclipul poate fi urmărit mai jos.

Vezi clipul aici



Mai multe articole despre:
cupa mondiala Wikipedia ice bucket challenge