MENIU

Accident Italia. MAE: Până în prezent nu sunt informaţii că ar fi români printre victimele tragediei din Veneţia

Accident Italia. MAE: Până în prezent nu sunt informaţii că ar fi români printre victimele tragediei din Veneţia

Purtătorul de cuvânt al MAE, Radu Filip, a declarat, marţi seara, pentru AGERPRES că până în prezent nu există informaţii despre existenţa unor cetăţeni români printre victimele accidentului din Italia.

"Până în acest moment nu avem informaţii despre existenţa unor cetăţeni români printre victimele accidentului. De asemenea, până în acest moment, la nivelul misiunii diplomatice nu au fost înregistrate solicitări de asistenţă consulară", a precizat Radu Filip.

MAE a menţionat că reprezentaţii oficiului consular menţin contactul cu autorităţile locale italiene, fiind pregătiţi să acorde asistenţă consulară în funcţie de solicitări, conform competenţelor legale.

Marți seara, 3 octombrie, a avut loc un tragic accident în Mestre, în apropiere de Veneția, când un autobuz a căzut de pe viaductul Vempa, provocând decesul a cel puțin 21 de persoane (din informațiile până în acest moment), și rănirea a 40 de persoane, conform estimărilor preliminare.

Accidentul s-a produs la aproximativ ora 19:40, ora locală. Potrivit surselor oficiale, cel puțin 20 de persoane au murit și 40 au fost rănite.

Autobuzul a căzut de la o înălțime de 10 metri și a luat foc la impactul cu solul, informează Il Messaggero. Accidentul s-a produs într-o zonă de pe via dell’Elettricità, autobuzul a ieșit de pe șosea, a distrus parapetul, căzând de la o înălțime de 15 metri și ajungând pe calea ferată, după care a luat foc, scrie Rotalianul. Unele dintre primele victime recuperate se pare că au murit arse. Printre morți se numără și doi copii. Echipele de intervenție depun eforturi contra cronometru pentru a salva alți pasageri, care sunt prinși în partea de mijloc a autobuzului.

Schimbări importante în legea RCA: Șoferii cu permisul suspendat își vor putea suspenda polita de asigurare pe perioada sancțiunii

Prefectura: „Cel puțin 21 de morți”

Bilanțul accidentului petrecut în această seară la Mestre/Marghera și comunicat de către Prefectură este de 21 de morți. 

Mai multe articole despre:
italia accident mae romani