MENIU

A salvat sute de vieţi, punându-le o singură întrebare celor care au vrut să se SINUCIDĂ

<p>A salvat sute de vieţi, pun&acirc;ndu-le o singură &icirc;ntrebare celor care au vrut să se SINUCIDĂ</p>
<p>A salvat sute de vieţi, pun&acirc;ndu-le o singură &icirc;ntrebare celor care au vrut să se SINUCIDĂ</p>

În ciuda peisajului ireal de frumos, The Gap este un loc din peninsula South Head, Australia, renumit, din păcate, pentru un lucru înfiorător: sute de oameni care vor să-şi pună capăt zilelor ajung aici.

În cele ce urmează, vei afla povestea lui Don Ritchie, un bunic minunat care locuieşte în apropiere şi care, pe parcursul a cinci decenii, a salvat sute de vieţi! Nu degeaba oamenii îl numesc "Îngerul din Australia"...

Deşi bătrânul nu a apelat niciodată la ajutorul poliţiştilor şi nici nu aplică tehnici de negociere specifice ofiţerilor de poliţie, acesta a reuşit să întoarcă din drumul morţii aproximativ 400 de persoane care au vrut să-şi încheie socotelile cu viaţa.

Dar ce face Don atât de special de reuşeşte să le salveze vieţile? Ei bine, bătrânul se apropie uşor de ei, le zâmbeşte larg, cu căldură, şi îi invită la el în casă. De cele mai multe ori, îi întreabă: "De ce nu vii la mine să bem un ceai împreună?".

"Nu poţi să stai pe margine şi să te uiţi la ei, când vezi că vor să-şi ia viaţa... Pur şi simplu nu poţi. Trebuie să faci tot ce-ţi stă în putinţă să-i salvezi! Este atât de simplu...", a povestit Don, pentru un ziar local.

Deşi, din nefericire, nu a putut să-i salveze chiar pe toţi, Don a reuşit să salveze multe, multe suflete...

Mai multe articole despre:
sinucidere