MENIU

Minerul care a murit la Spitalul de Arşi, ucis de doi germeni periculoşi

Noi acuzații grave la adresa Spitalului de Arși din Capitală. Documentul întocmit de medici la 4 zile după ce a fost internat în Capitală unul dintre minerii răniți la mina Uricani arată negru pe alb că acesta a fost infectat cu doi germeni periculoși. Bărbatul care avea arsuri pe aproape 40% din suprafața corpului a murit în această dimineață, din cauza unei infecții intraspitalicești.      

UPDATE: Cel de-al doilea miner care a murit în urma accidentului de la Mina Uricani a decedat din cauza infecţiilor nosocomiale contactate în Spitalul de Arşi, din Capitală, a declarat, joi, pentru Mediafax, preşedintele Asociaţiei pentru protecţia pacienţilor din România, Vasile Barbu.

Ministerul Sănătăţii (MS) cere Inspecţiei Sanitare de Stat să dispună un control la Spitalul de Arşi în cazul minerului mort, după ce preşedintele Asociaţiei pentru protecţia pacienţilor din România, Vasile Barbu, a acuzat că ortacul a murit din cauza infecţiilor nosocomiale contactate în unitate.

Cel de-al doilea miner care a murit în urma accidentului de la Mina Uricani a decedat din cauza infecţiilor nosocomiale contactate în Spitalul de Arşi, din Capitală, a declarat, joi, pentru Mediafax, preşedintele Asociaţiei pentru protecţia pacienţilor din România, Vasile Barbu.

„L-am monitorizat pe miner din momentul în care a fost adus la Arşi pentru că ştiam ca aici sunt condiţii improprii. El a fost steril când a venit şi acum aflăm că a contactat aceste bacterii. Acolo ştiam că există acea cadă în care sunt îmbăiaţi. Şi mai există o husă, care ar trebui să fie de unică folosinţă, dar este folosită pentru toţi pacienţii. Am avut date de laborator care ne-au arătat că există bioceanic în acea secţie nou renovată. Nu s-a schimbat nimic. Ei nu au respectat la renovare toate condiţiile. S-au luat probe de pe pereţi şi s-au găsit acolo bacterii. Când s-a renovat, acel praf cu bioceanic s-a răspândit nu numai în spital, dar şi în afara lui. Bioceanicul este foarte rezistent chiar şi la uscăciune”, a spus Barbu.

Prefectul de Hunedoara, Kiszely Fabius, a declarat pentru agenţia de presă Mediafax că a fost informat de către ITM despre decesul celui de-al doilea miner.

"A murit în această dimineaţă, în jurul orei 05.30. Este vorba despre cel care era cel mai grav dintre ei, cu peste 40% arsuri pe suprafaţa corpului şi care avea căile aeriene foarte afectate. Celalalt este bine, mâine va fi externat", a declarat directorul medical al Spitalului de Arşi, Cristian Niţescu.

Patru mineri au fost răniţi, în 30 octombrie, în urma unei explozii care a avut loc în Mina Uricani, iar un al cincilea ortac care a intrat să-şi salveze colegii s-a intoxicat cu monoxid de carbon.

Trei mineri au fost găsiţi la scurt timp după producerea deflagraţiei şi scoşi din mină, în timp ce al patrulea era dispărut şi a fost localizat după trei ore şi jumătate. Acesta a fost scos la suprafaţă mort.

Cei trei mineri au fost duşi în Capitală, cu un elicopter, doi dintre ei fiind transportaţi la Spitalul de Arşi şi unul la Spitalul „Bagdasar Arseni”.

Unul dintre aceştia, Alin Băran, a murit joi dimineaţă.

Mai multe articole despre:
explozie victimă Uricani