MENIU

600 de inspectori ANAF au luat cu asalt staţiunile de 1 mai. Au avut cea mai mare surpriză

<p>Antifrauda, descinderi &icirc;n engros-uri</p>

Un număr de 605 inspectori ai Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală au verificat corectitudinea a 457 de operatori de turism, restaurante, baruri şi cluburi în staţiunile frecventate de români în minivacanţa de 1 mai, potrivit unui comunicat al ANAF.

Inspectorii au făcut "descinderi" în zonele cele mai frecventate - Băile Herculane, Băile Felix, Căciulata, Călimăneşti, Cheia, Gura Humorului, dar şi pe staţiunile de pe Litoral, se arată într-un comunicat al ANAF.

Ca urmare a acţiunii în forţă a ANAF, a fost suspendată activitatea a 34 de puncte de lucru, s-au dat amenzi în valoare totală de 1,9 mil. lei şi s-a dispus confiscarea unor bunuri şi bani în valoare de 203 mii lei.

Cei mai mulţi operatori economici verificaţi au fost în judeţul Constanţa, iar inspectorii ANAF au avut o mare surpriză: peste 98% dintre patronii verificaţi au fost corecţi, adică au folosit case de marcat şi au emis bonuri fiscale.

ANAF remarcă "tendinţa generală de respectare a prevederilor legale" în ceea ce priveşte emiterea bonurilor fiscale.

Din 192 localuri verificate pe litoral de 1 mai, doar două unităţi au fost penalizate prin suspendarea activităţii.

Descindere ANAF în Vama Veche. Inspectorii, huiduiți. O mașină, atacată cu sticle

Inspectorii DGAF au identificat şi alte abateri de la legislaţia financiar contabilă, pentru sancţionarea cărora au dispus 138 amenzi contravenţionale în cuantum total de 470.000 lei. Cele mai multe nereguli au fost constatate în cluburile din staţiunea Mamaia, unde au fost dispuse 81 amenzi în cuantum total de 280.000 lei.

În verificările de 1 mai, inspectorii ANAF au fost huiduiţi în Vama Veche. Ei au descins, vineri dimineaţă, pe litoralul românesc unde au verificat mai multe restaurante şi terase.

Mai multe mașini ale ANAF au ajuns vineri, 1 mai, în Vama Veche, unde au efectuat controale la baruri, restaurante și terase.

La vederea uniformelor ANAF, vamaioţii i-au întâmpinat pe inspectorii Antifraudă cu un cor de fluierături şi huiduieli. Ba chiar, raziile celor de la Fisc s-au lăsat şi cu scandal. Una dintre maşinile inspectorilor a fost atacată cu sticle, iar parbrizul i-a fost spart. Poliţia îl caută acum pe făptaş.

În plus, turistii veniti in Vama au lipit bonuri fiscale şi bancnote de un leu pe parbrizul unei maşini a Fiscului. Aproximativ 200 de inspectori antifraudă din toată ţara au fost detaşaţi în acest weekend la malul Mării Negre, pentru a-i controla pe proprietarii de hoteluri, restaurante şi terase.

Mai multe articole despre:
ANAF inspectori anaf