MENIU

5 motive să NU te măriţi niciodată

5 motive să NU te măriţi niciodată

Cele mai multe femei isi doresc o viata de familie, cu o casa plina de copii. Sau cel putin asa era pana nu demult. Un studiu din 2014 arata faptul ca doar 29% dintre tineri considera importanta casatoria. Iar motivele pentru care refuza mariajul par foarte pertinente.

Iata de ce casatoria nu e neaparat cea mai buna decizie de luat in viata:

Casatoria e demodata

Pew Research Center a raportat in 2010 faptul ca doar jumatate dintre americani sunt casatoriti. In 1960, 72% dintre adultii in varsta de peste 18 ani erau casatoriti, insa azi numarul lor a scazut la 51%. In 2012, cercetatorii au descoperit ca unu din cinci adulti cu varsta de peste 25 de ani nu are nici cea mai mica intentie de a se casatori, cumparativ cu unul din 10, asa cum era in 1960.

Multe casnicii se termina cu un divort

Rata divorturilor a fost in declin in ultimele doua decenii. In 2011, au existat 3,6 divorturi la mia de persoane, in vreme ce in 1990 erau 4,7 la mia de locuitori. Dar aceasta diferenta este data tocmai de faptul ca mult mai putina lume se casatoreste in aceasta epoca pe care o traversam in prezent. Cei mai multi dintre cei care divorteaza sunt cei casatoriti pe perioada cand inca nu isi terminasera studiile si aleg, de obicei, sa se desparta inainte de a saptea aniversare a casniciei.

Citeste continuarea pe ele.ro.

Mai multe articole despre:
divorţ căsătorie