MENIU

5 mesaje pe care ţi le transmite corpul despre sănătatea ta

Organismul trimite tot felul de semne atunci când ceva nu este în regulă. Iată câteva dintre mesaje pe care ţi le transmite corpul despre sănătatea ta şi despre care nu ştiai că trebuie să le acorzi atenţie.

Eşti ameţit după o sesiune de antrenament

Cel mai bun caz: Ai o problema cu urechea internă, o congestie sinusala ori pur şi simplu sesiunea de atrenament a avut o intensitate prea mare.
Cel mai rău caz: Dacă te-ai hidratat suficient, ai făcut sport într-o temperatura confortabilă (nu era foarte cald în sala, ori umiditatea prea ridicată) şi exerciţiile nu ţi-au cauzat niciodată probleme până acum, s-ar putea că inima să-ţi joace o festă. Sunt doi posibili vinovaţi: ritm cardiac neregulat, ori o problema la vâlve care împiedică sângele să circule în direcţia potrivită.
„Inima nu este capabilă să pompeze suficient sânge în corp, cauza pentru care te simţi ameţit”, susţine Leslie Cho, cardiolog şef la Cleveland Clinic. În general, ritmul cardiac neregulat este inofensiv, însă dacă este fibrilatia atrială poate creşte riscul unui atac cerebral ori atac de cord. La fel şi în cazul afecţiunilor vâlvelor, unele forme nu creează complicaţii, însă altele mai periculoase pot avea că efect atacul de cord sau formare de cheaguri de sânge pe artere. Aşadar, dacă te confrunţi din senin cu ameţeli mergi la un internist pentru un control.


Diaree în mijlocul nopţii

Cel mai bun caz: Dacă se întâmplă o singură dată atunci te-ai deranjat, temporar, la stomac.
Cel mai rău caz: Noaptea intestinele tale ar trebui să fie calme, întrucât tu eşti relaxat, dormi şi nu mănânci ceva ce ar crea probleme. „Nici măcar dacă suferi de sindromul colonului iritabil nu ar trebui să te trezeşti aşa”, susţine Joan H. Tisch gastroenterolog la NYU Langone Medical Center. Dacă, în mod regulat, trebuie să fugi de urgenţă la baie în toiul nopţii s-ar putea să te confrunţi cu probleme serioase inclusiv infecţie, boli inflamatorii intestinale ori coliţe ulcerative. Un gastroenterolog te poate ajută să descoperi cauza diareei.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Mai multe articole despre:
antrenament diaree probleme cardiace