MENIU

3 motive pentru care te mușcă țânțarii. De ce te preferă pe tine?

Țânțarii au preferințele lor, trebuie să știm asta. Sezonul de vara este și cel mai supărător din acest punct de vedere. 

Țânțarii vor ști mereu să își aleagă victimele. Cu toții trebuie să luăm măsuri de protecție împotriva lor, însă aceștia sunt oamenii cei mai vizați. Atenție și protecție suplimentară. Un articol publicat în businessinsider.com ne povestește cum se decid preferințele țânțarilor. Ei simt, pentru început, respirația greoaie. Oamenii supraponderali și femeile însărcinate expiră mai mult dioxid de carbon. Femelele țânțar simt și atacă. Oamenii cu kilograme în plus sunt primii vizați.

Dacă transpiri abundent, să știi că țânțarii adoră acidul lactic din transpirația ta! Un alt studiu a descoperit că ești mult mai apetisant pentru țânțari dacă bei bere. Un alt factor foarte interesant este preferință țânțarilor legată de grupa de sânge.

Persoanele care au grupa 0 vor fi primele care vor atrage mai repede țânțarii. Și gravidele atrag țânțarii că un magnet. Există de două ori mai multe șanse că o femeie să fie pișcâtă de țânțari atunci când poartă un copil în pântece. Încercați să stați cat mai departe de aceste insecte agresive.

 

Mai multe articole despre:
0 ţânţar muşcătură