Trump despre Charlottesville: S-a greşit "de ambele părţi"

Preşedintele american, Donald Trump, şi-a apărat marţi reacţia iniţială, foarte controversată, la violenţele care au zguduit sâmbătă oraşul Charlottesville, apreciind că s-a greşit "de ambele părţi", relatează AFP, citată de Agerpres."Cred că s-a greşit de ambele părţi", a declarat Donald Trump referindu-se la naţionaliştii albi care şi-au dat întâlnire în acest orăşel din Virginia şi la manifestanţii care s-au adunat pentru a-i denunţa.

O femeie în vârstă de 32 de ani a fost ucisă la Charlottesville când un simpatizant neonazist în vârstă de 20 de ani, James Fields, a intrat intenţionat cu maşina în contramanifestanţi.

În cursul unui schimb aprins de replici cu jurnaliştii, la Trump Tower din New York, preşedintele american a afirmat că prima sa declaraţie de sâmbătă, atunci când a spus că vina pentru violenţe a venit din "numeroase părţi", a fost făcută în lipsa informaţiilor concrete.

"Când fac o declaraţie, îmi place să fiu corect. Vreau faptele. Evenimentele tocmai avuseseră loc", a spus el, pentru a explica de ce a aşteptat până luni pentru a condamna în final "violenţele rasiste" care au avut loc în orăşelul din Virginia.

În faţa întrebărilor insistente, Donald Trump şi-a motivat ulterior prima viziune asupra faptelor.

"Am privit de foarte aproape, de mai aproape ca mulţi oameni. Aveţi de o parte un grup care este agresiv. Şi aveţi de cealaltă parte un grup care este, de asemenea, foarte violent. Nimeni nu vrea să spună asta", a afirmat el.

"Ce să zicem despre Alt left care a atacat Alt right (termen care desemnează dreapta alternativă) cum îi spuneţi? Nu au o parte din responsabilitate? Au o problemă? Cred că da", a continuat el.

"I-am condamnat pe neonazişti. Dar nu toţi oamenii care au fost acolo erau neonazişti sau naţionalişti albi, nici pe departe", a mai afirmat Donald Trump, repetând că a fost "o zi îngrozitoare"Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?