Top 4 cele mai atractive orașe din România

 

România este o țară splendindă datorită peisajelor de-a dreptul extraordinare, pentru că oferă posibilitatea de a te bucura atât de mare, cât și de munte și pentru că nu trebuie să mergi în altă țară pentru a avea parte de un concediu de vis. Este foarte greu să realizezi un top al celor mai frumoase orașe din țară, fiecare în parte având un farmec inegalabil. Când vine vorba de Romania și frumusețile sale, posibilitățile sunt nenumărate. Iată câteva dintre cele mai interesante orașe pe străzile cărora te poți bucura de zile liniștite și pline de culoare.

București

Din topul celor mai atractive orașe din România nu putea lipsi capitala țării. Cu un trecut deosebit, o atmosferă plină de viață și numeroase atracții turistice, București este una dintre cele mai accesibile și sigure destinații din Europa. Una dintre cele mai interesante și valoroase clădiri din București este Palatul Parlamentului. Acest edificiu construit în stil brâncovenesc si cele peste 1000 de încăperi te vor impresiona cu siguranță. Dacă ești pasionat de arta populară specifică fiecărei zone, poți face o vizită la Muzeul Țăranului Român, unde vei descoperi cea mai bogată colecție de obiecte tradiționale din țara noastră. De la atrcții turistice interesante, la parcuri frumos amenajate, orașul București oferă o mulțime de obiective captivante, iar celor care vor să se distreze, un Centru Istoric plin de restaurante si cluburi.

Galați

Galațiul este reședința și totodată cel mai mare oraș al județului Galați, situat în vecinătatea graniței cu  Republica Moldova. Este un oraș cu mari influențe cu economice din România și are o încărcătură istorică destul de mare, datorată situării pe malul stâng al Dunării. Dacă ești în căutarea unei destinații de weekend, județul Galați este regiunea potrivită pentru o aventură de câteva zile. Dacă îți dorești să vizitezi cât mai multe locuri și nu vrei să irosești prea mult timp la un restaurant, poți comanda mâncare în Galați. Lista celor mai spectaculoase locuri din Galați include câteva minuni ale naturii, dar și obiective turistice. Nu șovăi in a face un tur al orașului, cu siguranță vei descoperi locuri splendide.  

Oradea

Oradea se află în topul preferințelor turiștilor, fiind votat unul dintre cele mai frumoase orașe din România. De câțiva ani, aici s-a început o spectaculoasă transformare, primind titulatura de Orașul Art Nouveau din România, încadrat într-o listă europeană alături de orașe precum Budapesta sau Viena. Amplasarea lui este una foarte bună, astfel municipiul se găsește la numai 12 km de Băile Felix, cea mai mare stațiune balneo-climaterică permanentă din România. Cetatea din oraș este plină de activități și fetivaluri urbane, așa că te sfătuim să ajungi cât de curând acolo.

Cluj

Clujul este unul dintre punctele de atracție preferate atât de turiștii români, cât și de străini. Orașul este un redutabil centru universitar, medical, un pol al varietății și multiculturalismului. Majoritatea locuitorilor orașului este formată din studenți ce provin din toată țara și Europa. Datorită diversității și oportunităților pe care le oferă, orașul Cluj a fost introdus pe lista internațională a orașelor artistice ale viitorului. Dacă petreci mai mult de o zi în Cluj, te poți bucura de o mulțime de muzee, parcuri, terase și alte atracții. Cei ce iubesc arta pot face o vizită la Fabrica de pensule, un spațiu unde se desfășoară expoziții de artă, ateliere și multiple spectacole culturale. Dacă ești pasionat de paranormal, poți explora celebra pădure Hoia Baciu, menționată în toate topurile internaționale cu locuri bântuite. Clujul este unul dintre cele mai populare și vizitate orașe din țară, datorită frumuseții, rafinamentului și a diverselor modalități de a-ți petrece timpul liber.

În concluzie, fără prea mult efort financiar, țara noastră îți oferă o mare varietate de orașe, reliefuri și destinații de neuitat pe care trebuie să le incluzi pe lista ta de vacanță.Adaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?