Coronavirus - România: 4417 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

O nouă victorie pentru judo-ul românesc! Alexandru Bologa, aur la CE de nevăzători

Friday, 26 July 2019, 18:07 Sursă: REALITATEA.NET

Alexandru Bologa a obținut medalia de aur la categoria 60 de kilograme la Campionatul European de Judo pentru nevăzători de la Genova, Italia.

Alexandru Bologa a avut un parcurs excelent în ultimii ani. În 2013, el a cucerit medalia de argint la Campionatul Mondial pentru juniori din Ungaria. În 2016, a câștigat Open-ul de la Heidelberg si Grand Prix-ul de la Birmingham. Sportivul originar din Sălaj a cucerit bronzul la Jocurile Paralimpice de la Rio de Janeiro, în 2016, aceasta fiind prima medalie paralimpică la judo din istoria sportului românesc.

În 2017, Bologa a devenit primul român care a cucerit o medalie la Campionatul European de Judo Seniori pentru Nevăzători (bronz).

Victoria lui Alex Bologa completează performanțele obținute de sportivii români la Festivalul Olimpic al Tineretului European de la Baku. Giorgia Hagianu a câștigat medalia de aur la categoria 40 de kilograme, Alexandru Matei a luat argintul la 50 de kilograme și Alexandra Pașca a obținut bronzul la categoria 52 de kilograme.


Citeste totul despre:


Alte articole din: SPORT
Adaugă părerea ta
Alte articole din: SPORT