JO 2016: Apă cu fecale umane la Rio. Atleţii, sfătuiţi să închidă ochii şi gura

Sunday, 31 July 2016, 22:59 Sursă: REALITATEA TV

Autor: Realitatea.NET

Un medic brazilian le-a transmis sportivilor de la Olimpiadă care vor lua parte la probele din Golful Guanabara să îşi închidă ochii şi gura. Un lucru aproape imposibil pentru înotători şi destul de greu de pus în practică de navigatori, caiacişti şi canoişti.

Medicul spune: "Ideea este ca atleţii să aibă un contact minim cu apa. Din păcate, aşa stau lucrurile".

Sfatul pentru sportivi vine după ce autorităţile braziliene au eşuat în tentativa de a ecologiza apele. Cercetătorii au descoperit că multe din plajele din Rio de Janeiro au fost de mult timp contaminate cu fecale umane, gunoi menajer şi bucăţi de cadavre umane şi animale. Iar apa din Golf conţine viruşi şi bacterii rezistente la medicamente care pot provoca diaree, vărsături sau probleme mai grave.

"S-au făcut foarte puţine lucruri pentru a rezolva situaţia, iar măsurile care s-au luat nu au fost puse în practică aşa cum ne-am fi dorit noi", spune o sportivă braziliană.

Situaţia este confirmată de Dorin Chioţea, trimisul special al Realitatea TV la Rio de Janeiro.

Realizatorul Realitatea TV a precizat: Problema e chiar mai gravă de atât. Până şi apa din apropierea satului olimpic, din jurul bazelor de antrenament, din jurul centrelor media este la fel de infestată. Mirosul este unul de canal, insuportabil.

Acestea nu sunt singurele probleme care ameninţă buna desfăşurare a Jocurilor Olimpice. Mulţi sportivi au renunţat să participe la competiţie din cauza riscului de infecţie cu virusul Zika. Pe de altă parte, şeful satului olimpic a fost concediat după ce multe delegaţii s-au plâns de faptul că apartamentele nu pot fi locuite. Multe camere sunt pline de găuri în podea, prin tavan curge apa, toaletele sunt înfundate iar firele electrice ies din pereţi.

 

Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri