Coronavirus - România: 1292 de cazuri confirmate

COVID-19 închide școlile din Iran și India

Thursday, 05 March 2020, 15:19 Sursă: Realitatea.net

"Şcolile şi universităţile iraniene vor rămâne închise până la sfârşitul anului iranian", a declarat ministrul Sănătăţii, Said Namaki, în timpul unui briefing de presă televizat, citat de Agerpres.

Pe 19 martie încep celebrările dedicate Anului Nou persan care durează anul acesta până pe 3 aprilie. Universităţile au fost deja închise la nivel naţional de zece zile, la fel şi şcolile din mai multe provincii. Aceste celebrări sunt în mod tradiţional prilejul reuniunilor de familie, care pun pe drumuri o mare parte din locuitorii Iranului. Potrivit ultimului bilanţ oficial, epidemia de COVID-19 s-a soldat până în prezent cu un total de 107 morţi în Iran, dintr-un total de 3.513 cazuri de infectare. Şi India a anunţat joi măsuri de închidere a şcolilor. Guvernul local din New Delhi a dispus închiderea până la 31 martie a tuturor şcolilor primare din capitală pentru a preveni răspândirea noului coronavirus.

"Ca măsură de prevenire a posibilităţii răspândirii Covid-19 printre copiii noştri, guvernul din Delhi a dispus închiderea imediată a tuturor şcolilor primare\" până la sfârşitul lunii, a informat pe Twitter Manish Sisodia, un înalt funcţionar din cadrul executivului local al acestei metropole cu circa 20 de milioane de locuitori. India a raportat oficial 30 de cazuri de coronavirus pe teritoriul său până în prezent.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: SĂNĂTATE
Adaugă părerea ta
Alte articole din: SĂNĂTATE