Coronavirus - România: 4761 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

CORONAVIRUS. Italia a identificat PACIENTUL ZERO

Tuesday, 25 February 2020, 15:54 Sursă: realitatea.net

 

Principalul focar al epidemiei a fost identificat la Codogno, potrivit presei italiene. 

În această localitate de 15.000 de locuitori a fost spitalizat miercurea trecută, 19 februarie 2020, un bărbat de 38 de ani.

El este considerat drept „pacientul numărul zero”, sursa unui număr mare de cazuri identificate în Lombardia (nord-vest), regiunea cea mai afectată de virus, cu 172 de cazuri depistate dintr-un total de 229 la nivelul întregii peninsule.

Potrivit mass-media italiene, pe lângă soţia sa însărcinată în 8 luni şi alte rude, mai mulţi dintre medicii care l-au examinat au fost infectaţi, precum şi infirmiere, îngrijitori, alături de familiile acestora, şi apoi pacienţi şi anturajul acestora.

Creşterea bruscă de vineri, 21 februarie 2020, a acestor cazuri, trecând de la 6 la 229 în patru zile, a făcut din Italia ţara cea mai lovită de coronavirus în Europa şi a treia pe plan mondial, după Coreea de Sud şi China. Premierul italian Giuseppe Conte a criticat situaţia „complet inadecvată” dintr-un spital pentru a explica propagarea rapidă a virusului în nordul Italiei. Conti a declarat că spitalul se face vinovat de răspândirea epidemiei pentu că nu a respectat măsurile de siguranță. 

CORONAVIRUS Italia. Cine e VINOVAT de răspândirea epidemiei. Măsurile luate de Guvern

Cele mai afectate zone sunt Lombardia și Veneto. Lombardia (nord-vest) este regiunea cea mai afectată de virus, cu 172 de cazuri depistate din totalul de 229 înregistrat în toată italia. Marți a fost identificat primul caz din sud, în Bergamo - o turistă. Până în prezent, nu este o epidemie națională, nu sunt cazuri extinse la nivel național.

Potrivit ultimelor informații, în nordul Italiei sunt 11 localităţi în carantină, la intrarea şi la ieşirea din aceste zone fiind instituite filtre de poliţie. Până în prezent, şapte persoane au murit din cauza îmbolnăvirii de coronavirus, iar 229 sunt infectate cu acest virus. Ultima victimă este un italian de 62 de ani, și, ca şi ceilalţi şase, avea probleme de sănătate.


Citeste totul despre:


Alte articole din: SĂNĂTATE
Adaugă părerea ta
Alte articole din: SĂNĂTATE