Coronavirus - România: 212492 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

PNL cere audierea lui Ponta în scandalul ofițerilor acoperiți din PSD

Sunday, 24 April 2016, 10:14 Sursă: REALITATEA.NET

“Partidele, inclusiv PSD, trebuie să funcționeze în afara oricăror suspiciuni de ingerințe nelegitime în activitatea lor, cum ar fi cele ale serviciilor de informații. Cel mai probabil, domnul Victor Ponta, aflat la rândul său într-un raport dificil cu justiția, nu a dorit altceva decât să insinueze că frăția oamenilor cu probleme penale din PSD trebuie continuată, în fața unor inamici imaginari. Ne-am obișnuit cu această tactică a liderilor PSD de a inventa dușmani închipuiți, atunci când se confruntă cu o situație politică dificilă”, a scris Alina Gorghiu pe Facebook.

Copreședintele PNL consideră că aceste acuzații sunt grave și că trebuie investigate în Parlament și le cere Comisiilor de control și supraveghere ale serviciilor secrete să îl audieze pe fostul premier.

“Pe de altă parte, chiar dacă ne-am obișnuit cu toții cu acuzațiile fără temei, cu minciunile fostului premier, în acest caz este vorba chiar de foștii săi colegi de conducere! Astfel de acuzații grave trebuie să fie investigate de Parlament.

De aceea, le cer comisiilor parlamentare de control ale SRI și SIE, care nu stiu de ce tac, nici nu stiu dacă vor face față unei asemenea provocări, să facă puțină lumină printre acoperiții PSD. Dacă e necesar, să-l audieze pe fostul prim-ministru pentru a cere mai multe amănunte cu privire la declarațiile sale publice care îi vizează pe membrii conducerii PSD”, este de părere Gorghiu.

Totodată, liberalul îi cere și președintelui PSD, Liviu Dragnea, să precizeze dacă afirmațiile lui Victor Ponta sunt adevărate sau nu.

“De asemenea, domnul Liviu Dragnea trebuie să precizeze clar dacă, din punctul domniei sale de vedere, afirmațiile domnului Ponta sunt sau nu adevărate. Eu, una, nu știu ce e mai la modă în conducerea PSD: că ești condamnat sau că ești acoperit?”, a conchis Alina Gorghiu.

Contactat de Realitatea TV, Mihăiță Calimente, președintele Comisiei SIE din Parlament, a declarat că această declarație a lui Victor Ponta este doar o încercare de a acoperi scandalul produs de condamnarea lui Liviu Dragnea în dosarul Referendumul.

"Dacă Victor Ponta sau cei vizați de Victor Ponta au ceva de spus, Comisia este dispusă să-i audieze. Nu-i putem forța să vină la Comisie. Dar dacă au ceva de spus pot să se prezinte. Eu le stau la dispoziție. Eu cred că nu este nimic altceva decât că printr-o astfel de declarație cu spioni și SRI-ști care vor să ia conducerea partidului, Ponta vrea doar să acopere scandalul izbucnit de condamnarea lui Lviu Dragnea", a spus Calimente.

"Eu pot să-l invit să vină la audieri, dar nu va veni pentru că este doar o încercare de a acoperi scandalul condamnării lui Liviu Dragnea și să sugereze că partidul este mai bine condus de oameni care chiar dacă sunt condamnați, măcar nu sunt ofițeri acoperiți. Comisia noastră nu-l poate sancționa pentru asemenea afirmații în spațiul public, domnia sa poate să spună că au fost declarații politice", a continuat Mihăiță Calimente.

Victor Ponta a reacționat după ce ÎCCJ l-a condamnat pe Liviu Dragnea la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumul, printr-o postare pe Facebook în care a susținut că Dragnea trebuie “să ferească PSD de toți "ofițerii" acoperiți sau descoperiți care vor să îl preia!”.

“Ca să răspund tuturor celor care ma întreabă: cred că Liviu Dragnea NU trebuie sa își dea demisia din funcția de Președinte al PSD! Trebuie să țină Partidul unit, să câștige alegerile locale și parlamentare și să ferească PSD de toți "ofițerii" acoperiți sau descoperiți care vor să îl preia! Clar?

Update - pt ca am vazut interpretarile din presa vreau sa precizez ca atunci cand am scris de "ofiterii" care vor sa preia puterea in PSD NU ma refeream la Valeriu Zgonea - ci la un vicepresedinte PSD, fost ministru in Guvern (daca va fi nevoie le voi spune colegilor mei despre cine este vorba)!”, a scris Ponta.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ