Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Plumb: Congresul PSD ar trebui să aibă loc după alegerile parlamentare

Friday, 17 July 2015, 16:54 Sursă: REALITATEA.NET

"Merg ca și până acum pe ideea să continuăm această guvernare, cea mai bună din ultimii 10 ani, în cadrul unei coaliții stabile și solide. Avem nevoie de stabilitate politică. Aceasta este propunerea mea și mesajul meu la Comitetul Executiv. Doar Comitetul Executiv poate stabili data congresului. Cel mai corect cred că ar fi ca acest congres să aibă loc la termen, după alegerile locale și alegerile parlamentare. PSD se pregătește și are toate acțiunile politice puse la punct astfel încât să putem câștiga alegerile locale și cele parlamentare", a afirmat Rovana Plumb, într-o conferință de presă.

Plumb a mai spus că speră ca la ședința de săptămâna viitoare a Comitetului Executiv al PSD să primească, în continuare, sprijinul colegilor pentru funcția de președinte interimar al PSD.

"Vă asigur că PSD nu rămâne doar cel mai mare partid, ci la fel de unit și solidar ca până acum. PSD are o echipă de conducere funcțională, guvernul este condus de cel mai puternic și eficient premier din ultimii 10 ani, Victor Ponta, care se bucură de o susținere din partea PSD, UNPR și ALDE având o coaliție solidă la guvernare", a adăugat Plumb.

În prezent, în PSD există opinii diferite cu privire la organizarea Congresului partidului pentru alegerea noii echipe. În timp ce Liviu Dragnea solicită organizarea în această toamnă a congresului, Victor Ponta susține organizarea acestuia după alegerile locale sau chiar după cele parlamentare.

Comitetul Executiv al PSD va hotărî, săptămâna viitoare, data convocării Congresului partidului și cine va asigura conducerea interimară până la organizarea congresului.

Președintele interimar al PSD participă, vineri, la conferința județeană de alegeri a filialei PSD Neamț.

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ