Mica Unire, marea dezbinare

Friday, 24 January 2020, 07:59 Sursă: Realitatea.NET

Autor: Realitatea.NET

Deși se prind în horă de Ziua Unirii, liderii partidelor politice sunt departe de a face pace. Astăzi aleșii își dau mâna pentru ultima dată înainte de săptămâna de foc din Parlament.

După ce își va angaja răspunderea pentru alegerea primarilor în două tururi, Guvernul va trebui să treacă testul moțiunii de cenzură. PSD și UDMR își unesc forțele pentru a bloca revenirea la alegerea primarilor în două tururi și pentru a răsturna Guvernul Orban. Atât PSD, cât și UDMR sunt defavorizate de modificarea legislației electorale.

Tensiuni sunt si între PNL și USR. Alianța USR-PLUS contestă modificarea făcută de Guvern privind restricționărea dreptului de vot pentru cetățenii care dobândesc viza de flotant cu mai puțin de 90 de zile înainte de data alegerilor. Ludovic Orban a declarat că solicitarea USR ar putea afecta corectitudinea procesului de vot.

Nu se opresc aici nemulțumirile. ALDE critica demersul Guvernului  de a desființa Sectia specială și a anunțat că ar putea iniția o moțiune de cenzură dacă Guvernul nu renunță la acest plan.

Autor: Cătălina Mănoiu


Citeste totul despre:


Adaugă părerea ta
Comentarii Existente
2020-01-24 09:26:36
Mereacre

"Mica Unire" ... SEMIDOCȚILOR !!!

2020-01-24 14:47:08
Ilinca

Păcat. Nu știu cine a ”organizat” spectacolul penibi, dar mass-media a exagerat totul în bunul model al tov. Ion Cristoiu.

Alte articole din: Ultimele Stiri