Coronavirus - România: 66631 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

România 2019, la Argeș. Șansele prezidențiabililor, în prima zi de campanie electorală

Sunday, 13 October 2019, 10:19 Sursă: REALITATEA TV

"Deja suntem în campanie și se ascut foarte tare și atitudinile, și săbiile, la propriu sau la figurat, vedem cu ce ne alegem până la urmă, și pentru că suntem la finalul unei săptămâni foarte dure din punct de vedere politic, în care moțiunea a trecut, PSD-ul și Vasilica Dăncilă se bat din opoziție cu Klaus Iohannis", a spus Cozmin Gușă.

Pe parcursul emisiunii, susținătorii candidaților au încercat să reliefeze profilul acestora.

"De ce cred eu că Dan Barna ar fi cel mai bun președinte pe care l-au avut românii în ultimii 30 de ani. Dan, sunt lângă el de 3 ani de zile, și am văzut o energie de care un președinte de țară are nevoie", a spus Ionuț Moșteanu, deputat USR, susținător al lui Barna.

"Dan Barna este omul care duce la capăt ce începe. Dan a fost unul dintre motoarele alianței USR-PLUS 2020", a mai spus acesta.

"Noi susținem candidatura lui Mircea Diaconu, susținem un independent pentru că am constatat că oamenii vor să îl aleagă pe unul de-al lor, un candidat care seamănă cu românii", a pus Ion Popa, senator ALDE, susținător al lui M. Diaconu.

Întrebat de ce ne-am simți mai bine cu Viorica Dăncilă președinte, Dan Manu Constantin, PSD, președintele CJ Argeș, a răspuns: "Femeia știe el mai bine în familie să tranșeze, să mențină un echilibru, să fie tolerantă. Este o femie puternică. Doamna președinte a dovedit echilibru, maturitate, maximă toleranță și dispusă la un dialog."

"Îl susțin pe Toader Paleologu, îl cunosc bine, este o persoană cu o putere de muncă și de convingere pe argumente cum am întâlnit rar", a Spus Speranța Munteanu, PMP, susținătoare a lui T. Paleologu.

"Vreau să vă spun că președintele Iohannis, la ora actuală, este cel mai apreciat cunoscut credibil om politic din România și nu numai pentru că în Europa și pe scena internațională este foarte cunoscut și apreciat. Este un om calculat", a spus Adrian Miuțescu, deputat PNL, susținător al lui K. Iohannis.

Votul publicului Realitatea TV a venit imediat după ce fiecare susținător a pledat în favoarea candidatului său.

"Votul telespectatorilor zice așa: Mircea Diaconu 1 p, Dan Barna 2 p, Viorica Dăncilă 3 p, Toader Paleologu 4 p, și-a revenit pe primul loc Klaus Iohannis. În clasamentul general telespectatori, pe locul 5 Dan Barna 12 p, Mircea Diaconu 16 p, locul 3 Viorica Dăncilă cu 27 o, loc 2 Klaus Iohannis 39 p, Paleologu locul 1 în clasamentul general al edițiilor "România 2019", cu 42 de puncte, pe locul întâi", a anunțat Cozmin Gușă.

La rândul său, juriul avizat al emisiuni "România 2019" a fost cel care a analizat discursurile susținătorilor și a dat verdictul. În funcție de discursurile invitaților, jurnalista Narcisa Iorga a dat cel mai mic punctaj susținătorului lui Klaus Iohannis, 2 puncte, apoi lui Dan Barna 3 puncte. Celui care l-a susținut pe Mircea Diaconu i-a acordat 4 puncte, iar Vioricăi Dăncilă, prin susținătorul său, 5 puncte.

"Eu am aspreciat prestația promoterilor candididaților la președinția României astfel: reprezentantului lui Iohannis 4 p, la fel și reprezentantului lui Barna, tot 4 puncte, lui Dan Manu Constantin, reprezentantul doamnei Dăncilă, 3 p, Speranța Munteanu tot 3 p, și lui Ioan Popa, reprezentantul lui Diaconu, 2 p", a declarat Narcisa Iorga.

Jurnalistul și juratul Bogdan Comaroni a acordat următorul punctaj: pentru prestația susținătorului lui Mircea Diaconu două puncte, la fel pentru Teodor Paleologu. Trei puncte i-au revenit celui care a reprezentat-o pe Viorica Dăncilă, la fel pentru Klaus Iohannis, iar punctaj maxim a fost pentru discursul dedicat lui Dan Barna, 4 puncte.

"N-am putut să dau punctaj maxim niciunui susținător, niciunui candidat. La egalitate, Iohannis, Paleologu și Dăncilă - 3 p.Eu cred că prezența PSD-ului în această emisiune după căderea Guvernului arată că de la Pitești a vrut să se dea un mesaj de unitate și de solidaritate cu Dăncilă, ceea ce nu e puțin lucru. Două puncte pentru Dan Barna și Mircea Diaconu, susținătorii rămân neconvingători", a spus Ovidiu Șimonca, scriitor și jurnalist.

A urmat clasamentul general al telespectatorilor.

Diaconu 11 p la Argeș

Paleologu și Barna, la egalitate, 15 p

Iohannis și Dăncilă, amândoi pe primul loc, 17 p.

În final, clasamentul general al tuturor edițiilor România 2019 arată astfel:

Dan Barna, loc 5, 103 p

Mircea Diaconu, loc 4, 121 p

Viorica Dăncilă, loc 3, 154 p

Theodor Paleologu, loc 2, 179 p

Klaus Iohannis, loc 1, 184 p


Citeste totul despre:


Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ