Băsescu: Teodorovici - băiatul de la discotecă, Plumb - neprețuită

Thursday, 18 September 2014, 21:41 Sursă: agerpres.ro

Președintele Traian Băsescu i-a criticat, joi seară, pe ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, și pe ministrul Mediului, Rovana Plumb, pentru felul în care au reacționat la declarațiile sale despre faptul că Executivul nu a reușit să cheltuiască fondurile alocate de Comisia Europeană pentru programul Locuri de muncă pentru tineret.

Adaugă părerea ta

"Neprețuita doamnă Plumb a dat un răspuns absolut neprofesionist la afirmațiile pe care le-am făcut în weekendul trecut", a spus șeful statului într-o declarație de presă la Palatul Cotroceni.

El a afirmat că Eugen Teodorovici este "dandy de la fonduri europene".

"La afirmațiile legate de locurile de muncă pentru tineret a fost o reacție imediată și promptă a băiatului din discotecă, ministru pentru fondurile europene. Și ne informa dânsul, în replică, despre faptul că programul operațional ajutorarea persoanelor dezavantajate 2014-2020 tocmai a fost trimis la Bruxelles pentru aprobare. Sigur că nimeni nu te pune să vorbești când nu știi", a precizat Băsescu.

Șeful statului a arătat că acest program menționat de Teodorovici "vorbește cum vom cheltui 442 de milioane de euro, pentru a asigura celor dezavantajați alimente, ulei, ghiozdane și toate cele, nu locuri de muncă".

"Guvernul României alocă acești bani pentru a-și completa ceea ce face din bugetul de stat în detrimentul investițiilor, adică, dăm cadouri celor dezavantajați. Eu nu spun că cei dezavantajați nu trebuie ajutați. Dar, când din același Guvern cineva spune: nu-i treaba noastră să creăm locuri de muncă, pe urmă vedem care e reflectarea în abordarea ministrului Fondurilor Europene. Domnule, să ne luăm pomenile", a menționat el.

Șeful statului a susținut că abordarea Guvernului pe această temă este una "tâmpă".

"Cred că am asistat — nu vreau să folosesc un cuvânt dur, să spun că a fost vorba de o abordare tâmpă. Când tu ai obligația să derulezi programele cu fonduri europene, tu, Guvern, și să ieși în Parlament să spui că nu ai obligația să creezi locuri de muncă, mi se pare că suntem oameni care... sau sunt oameni care trăiesc în altă lume și pe noi ne cred într-o lume a celor care nu gândesc", a conchis președintele Băsescu.