Coronavirus - România: 492211 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dacia Logan va avea un rival: Volkswagen pregătește maşina low-cost de 8.500 de euro

Wednesday, 28 May 2014, 11:01 Sursă: REALITATEA.NET

Vehiculele produse de Volkswagen vor fi comercializate din 2016 şi vor concura cu maşinile low-cost ale competitorilor din industria auto, modele care au înregistrat creşteri important în ultimii cinci ani, pe fondul crizei economice globale.

Într-un interviu acordat Der Spiegel, un purtător de cuvânt al Volkswagen a declarat că nemţii sunt interesaţi de producerea unei serii de maşini ieftine. Destinaţiile principale ar fi China, Rusia, America de Sud şi statele cu economii emergente.

Gama de maşini va pleca de la un preţ low-cost şi va concura mărcile de succes pe acest segment, Dacia şi Datsun. Problema Volkswagen va fi însă modul în care va poziţiona această nouă gamă în raport cu automobilele pe care le produce în prezent.

"Lucrăm la un vehicul cu preţuri foarte mici, sub standardul curent de 8.500 de euro din China", a declarat Christian Klinger, membru al board-ului Volkswagen. "Europa de Vest nu este o ţintă prioritară, însă nu putem ştii cum vor decurge lucrurile."

Volkswagen a mai avut o încercare în acest sens, realizând o alianţă cu producătorul japonez Suzuki pentru realizarea unor modele low-cost.


Vezi mai multe


Alte articole din: LIFESTYLE
Alte articole din: LIFESTYLE