Coronavirus - România: 33585 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Valentine's Day. Cele mai așteptate cadouri de Ziua Îndrăgostiților

Monday, 08 February 2016, 15:25 Sursă: REALITATEA.NET

Pentru că această sărbătoare a fost preluată din Statele Unite, este interesant să observăm care sunt cele mai așteptate cadouri de către americani, de Ziua Îndragostiților. Astfel, potrivit National Retail Federation, citată de Statista.com, o treime dintre respondenți dorește întâlniri romantice, un sfert preferă voucherele-cadou, iar pe locurile următoare se află florile (16,4%), ceasurile sau bijuteriile (15,4%) și dulciurile (11,7%).

Oana Stoianovici, coach și specialist în dezvoltare personală și feminitate, crede că a trecut vremea cadourilor tradiționale, găsite la colț de stradă. Și în România, din ce în ce mai multe femei preferă să trăiască experiențe de neuitat alături de parteneri și devin tot mai dezinteresate de obiecte. “Iată că începem să depășim, ușor-ușor, efervescența epocii axată pe consum. De altfel, studiile arată că, adesea, în țările cu un nivel economic ridicat, indicii de fericire sunt destul de scăzuți, iar oamenii au început să înțeleagă că experiențele trăite alături de cei dragi sunt mai prețioase decât obiectele. România a trecut, în 2007-2008, printr-o perioadă în care oamenii au pus accentul pe consum, însă la aproape un deceniu de atunci, valorile societății încep să se schimbe”, declară Oana Stoianovici.

Nu aveți încă o relație? Există un răspuns și pentru această situație. Spre exemplu, tot în America, un alt studiu arată că una din cinci femei cumpără cadouri pentru… ele însele. Mai mult, bărbații sunt mai înclinați să cumpere cadouri pentru soțiile lor (63%), față de femei pentru soții lor (30%), acestea gândindu-se, în egală măsură, la mamele lor (tot 30%).

În cazul în care nu v-ați hotărât asupra unui cadou, mai aveți timp să-i oferiți iubitei un loc la conferința „O zi de femininitate”, susținută de Oana Stoianovici, pe 12 martie 2016, la București. „Bărbații știu că atunci când partenerele lor sunt fericite și calitatea relației lor este mult mai bună. Care este secretul pentru a face o femeie fericită? O sprijini să crească pe plan personal și să învețe cum să aibă mai multă grijă de ea însăși și să fie fericită independent de tine, renunțând la a se sacrifica pentru ceilalți”, spune Oana Stoianovici.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: LIFESTYLE
Alte articole din: LIFESTYLE