Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Unde A DISPĂRUT crucea albă de la mormântul Mădălinei Manole

Monday, 20 January 2014, 16:58 Sursă: REALITATEA.NET

Emil Roma, patronul firmei care s-a ocupat de construirea lucrării funerare comandate de soţul artistei decedate, a spus că a fost nevoit s-o îngroape sub monument.

"Crucea albă este băgată peste plăcile mici, pe locul raclei, sub piatra funerară. Era, oricum, ruptă, am reparat-o eu şi am pus-o înăuntru. Florile le-am recuperat şi o parte le-am plantat la mine în curte, iar pe celelalte le-am dat să le pună pe alte morminte. Pământul de pe mormânt l-am cărat la rampa de gunoi", a precizat Emil Roma, scrie ziarulring.ro.

Potrivit preotului Ştefan Stanciu, pământul care a stat pe un mormânt ar trebui împrăştiat în zona cimitirului.

"Practic, cimitirul este locuinţa noastră veşnică. Cimitir înseamnă, până la urmă, dormitorul nostru pentru că toţi vom ajunge acolo şi vom dormi somnul de veci. Pământul acela care se excavează pentru a se face cavouri sau monumente funerare se împrăştie tot în cimitir, în «dormitorul» acela. Doar dacă rămâne o cantitate imensă atunci când faci cavouri, poţi să-l arunci în altă parte. Totodată, crucea este simbolul morţii şi al învierii lui Hristos, este biruinţa vieţii asupra morţii şi nu trebuie batjocorită", a declarat părintele Ştefan Stanciu.


Vezi mai multe


Alte articole din: LIFESTYLE
Alte articole din: LIFESTYLE