Știința are un răspuns la cea mai arzătoare întrebare: cum am putea crea un al doilea Pământ?

Tuesday, 21 May 2019, 22:33 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

De-a lungul timpului oamenii de știință s-au văzut nevoiți să găsească alternative pentru viața de pe Terra. Cu alte cuvinte au pornit în căutarea unei noi planete care să ne găzduiască. Află cum vor să creeze un al doilea Pământ, dar pe altă planetă. În acest sens, cercetătorii de la NASA au un plan îndrăzneț prin care să refacă atmosfera planetei Marte, astfel încât Marte să devină o planetă locuibilă pentru generațiile viitoare de coloniști umani.

Planeta Roșie oferă și o serie de provocări, cum ar fi lipsa atmosferei, lipsa apei, temperaturile extrem de joase și lipsa unui câmp magnetic. De asmenea, atmosfera de pe Marte are o densitate de doar 1% din cea a Pământului și este compusă în mare parte din dioxid de carbon, care este letal pentru oameni.

Din cauza vântului solar și din cauza lipsei câmpului magnetic, atmosfera planetei s-a rarefiat. Însă, cercetătorii au un plan prin care vor să refacă atmosfera planetei Marte.

Cum ar putea fi tetrraformată planeta Marte

În primul rând, metanul, dioxidul de carbon (în cantități foarte mari), sau chiar amoniacul, ar putea fi minat de pe comete. Astfel, datorită cantității de azot s-ar putea crea o atmosferă similară cu cea de pe Terra.

După aceea, ar mai fi nevoie și de oxigen pentru o atmosferă respirabilă care s-ar putea obține cu ajutorul plantelor care vor elibera oxigen prin fotosinteză. De asemenea, temperaturile de pe planetă ar crește, pe măsură ce atmosfera devine mai densă și se declanșează și efectul de seră.

Odată ce problema atmosferei și al oxigenului au fost rezolvate, ar mai rămâne doar problema apei. Însă, cercetătorii sunt de părere că apa de Marte ar putea fi obținută prin topirea ghețurilor de la poli. Astfel, găzduirea vieții ar fi din ce în ce mai posibilă, la fel ca pe Pământ.

SursaAdaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri