Coronavirus - România: 693644 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Se uită la acest serial și le vine să se sinucidă! Tinerii din ziua de azi au scăpat de sub control

Friday, 03 May 2019, 19:47 Sursă: REALITATEA.NET

Netflix a lansat serialul 13 Reasons Why în martie 2017. Toată acțiunea se învârte în jurul sinuciderii unei adolescente.

Producția Netflix a trezit suspiciuni experților, care susțin că serialul îi face pe tineri să privească cu alți ochi suicidul. Aceștia susțin că ar putea exista o legătură între rata de sinucideri și serialul 13 Reasons Why.

Potrivit unui studiu, rata de sinucideri a crescut considerabil în rândul băieților cu vârste cuprinse între 10 și 17 ani, în luna care a urmat lansării serialului. Aprilie 2017 a fost luna cu cele mai multe sinucideri din ultimii cinci ani, în rândul grupei de vârstă respective. Rata a crescut cu 30% în această lună. Estimările arată că s-au întâmplat cu peste 195 mai multe sinucideri în aprilie 2017 decât era de așteptat în mod normal.

Pe de altă parte, rata de sinucideri în rândul fetelor de 10 – 17 ani nu a crescut semnificativ. Totuși, experții se așteptau ca exact acest grup demografic să fie cel care să se identifice cel mai mult cu protagonista serialului Netflix.

De ce e o problemă cu acest serial Netflix

Studiul, foarte probabil, va conduce la și mai multe dezbateri legate de 13 Reasons Why de pe Netflix. Asta și pentru că suicidul este o problemă la nivel mondial și este foarte greu să fie reduse aceste proporții. Netflix a anunțat că va cerceta posibila problemă.

Cercetătorii au luat în considerare, de data aceasta, diferențele sezoniere între ratele de sinucidere. Au verificat datele în cazul mai multor ani și nu au observat o discontinuitate decât pentru anul 2017.

Sursa


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: LIFESTYLE
Alte articole din: LIFESTYLE