Poppy, câinele erou. I-a salvat viaţa stăpânei lui de nenumărate ori

Thursday, 27 August 2015, 12:40 Sursă: REALITATEA.NET

Labradorul pe nume Poppy este, de mai multă vreme, „îngerul păzitor” al lui Shannon Locke. Pentru că studenta în vârstă de 23 de ani suferă de epilepsie, patrupedul simte de fiecare dată când aceasta urmează să aibă o criză.

Aşadar, atunci când fata se prăbuşeşte, labradorul îi sare în ajutor, eliberându-i cările respiratorii şi împiedicând-o să nu se înece.

„Am crize de mai multe ori pe săptămână, iar uneori sunt foarte serioase. Mi-ar putea fi fatale”, a povestit Shannon. „Primele crize le-am avut la 17 ani, iar de atunci au devenit tot mai dificile. La un moment dat avea chiar şi câte cinci crize pe zi. Nu puteam ieşi din casă, nu puteam merge la lucru. Apoi, a apărut Puppy. Într-o zi a început să se poarte ciudat, dar nu ştiam de ce. Tot venea la mine şi mă mirosea.  La început nu mi-am dat seama, dar apoi am realizat că simţea că ceva este în neregulă cu mine”, adăugat ea.

Shannon spune acum că Poppy devine agitat cu circa 15 minute înainte ca ea să aibă o criză de epilepsie. Iar când aceasta are loc, patrupedul este cel care îi acordă primul ajutor.

„Dacă sunt întinsă pe spate, se asigură că am căile respiratorii libere”, a explicat tânăra. „Nimeni nu ştie cum reuşeşte să facă asta. Nu doar că este cea mai bună prietenă a mea, ci este cea care îmi salvează viaţa. Ea mi-a insuflat încredere să ies din casă şi să mă bucur din nou de viaţă”, a spus Shannon în cele din urmă.

Poppy a atras şi atenţia oamenilor de ştiinţă. Aceştia o studiază pentru a vedea dacă într-adevăr câinii pot fi de ajutor pacienţilor bolnavi de epilepsie din întreaga lumii.

 


Vezi mai multe


Alte articole din: LIFESTYLE
Adaugă părerea ta
Alte articole din: LIFESTYLE