Coronavirus - România: 31381 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

OSCAR 2014. Gala premiilor Oscar 2014 a obţinut cea mai bună audienţă din ultimii zece ani

Tuesday, 04 March 2014, 11:21 Sursă: REALITATEA.NET

OSCAR 2014. Cea de-a 86-a gală de decernare a premiilor Oscar, prezentată de realizatoarea de televiziune Ellen DeGeneres, a devenit cea mai urmărită emisiune de divertisment din ultimii 10 ani, după difuzarea episodului final din serialul "Prietenii tăi/ Friends" (52,5 milioane de telespectatori, pe 6 mai 2004).

Audienţa galei premiilor Oscar este în creştere de trei ani, iar show-ul de duminică seară a înregistrat o creştere cu 6% faţă de ediţia din 2013, prezentată de cineastul şi scenaristul Seth MacFarlane (40,4 milioane de telespectatori).
Audienţa pe reţelele de socializare a cunoscut şi ea o creştere considerabilă în raport cu anul trecut. Potrivit ABC, care citează cifrele furnizate de Social Guide, 11,2 milioane de mesaje au circulat pe Twitter în timpul galei (comparativ cu 6,4 milioane în 2013).

Cel mai celebru dintre aceste mesaje a fost "selfie"-ul prezentatoarei Ellen DeGeneres, alături de care au pozat numeroase vedete, precum Brad Pitt, Julia Roberts şi Meryl Streep, care a fost redistribuit de peste 2,8 milioane de ori.

Prestaţia realizatoarei şi prezentatoarei TV, extrem de populară în Statele Unite, a fost în general apreciată, la un an după criticile acerbe care i-au fost aduse lui Seth MacFarlane.

Cea de-a doua prestaţie oferită de Ellen DeGeneres în fruntea acestei gale - pe care a prezentat-o şi în 2007 - a fost salutată călduros de revista Variety.

"DeGeneres a adus aceeaşi magie ca Billy Crystal în cei mai buni ai săi (de prezentator). A fost nu doar amuzantă şi încântătoare, ci a dat şi impresia că era fericită să se afle acolo. Academia de film americană ar trebui cu adevărat să o invite încă o dată", a scris revista Variety, supranumită "Biblia industriei hollywoodiene".

În schimb, Los Angeles Times a considerat că gala a fost puţin prea cuminte şi prea lungă - o critică recurentă adusă acestui show TV.

"Ellen, supranatural de simpatică, a încercat atât de mult să se prezinte ca un fel de anti-Seth (...) încât a părut că a uitat că se afla la comanda unui spectacol televizat cunoscut pentru lentoarea sa", a scris acelaşi cotidian american.
Cea de-a 86-a gală a premiilor Oscar a avut loc în noaptea de duminică spre luni, la Dolby Theatre din Los Angeles. Drama "12 Years a Slave", de Steve McQueen, a primit Oscarul pentru cel mai bun film, în timp ce "Gravity", de Alfonso Cuaron, conduce în topul câştigătorilor, cu şapte trofee, inclusiv cel pentru cea mai bună regie.


Vezi mai multe


Alte articole din: LIFESTYLE
Alte articole din: LIFESTYLE