Coronavirus - România: 5467 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

O noapte alături de un urs polar, distracţia care face furori în Franța

Wednesday, 17 December 2014, 15:43 Sursă: AGERPRES

Lansată în octombrie de grădina zoologică La Fleche, inițiativa "O noapte cu ursul polar" face furori. La dispoziția vizitatorilor este pusă o cabană de trei stele, cu geamuri mari de sticlă cu vedere spre vizuina ursului Taiko.

Prevăzută pentru șase persoane, cabana este rezervată complet până la sfârșitul anului 2015, în pofida prețului piperat de cel puțin 200 de euro pentru un adult. Este o nouă strategie a grădinilor zoologice franceze, prin care încearcă să-și asigure viitorul.

Cabana este din lemn, mobilată cu gust, fiind prevăzută cu șemineu și jacuzzi pe terasă. Geamurile uriașe dau spre bazinul ursului Taiko și a consoartei sale Katinka, care pot fi admirați înotând direct din pat. Șampania și masa sunt opționale.

Și pentru ca atmosfera să fie în ton, noaptea este punctată de urletele lupilor și de răgetele leilor. "Ideea este ca vizitatorii să se simtă în mijlocul animalelor", a asigurat proprietarul grădinii zoologice, Stéphane Da Cunha.

Alte șase cabane urmează să fie inaugurate până în 2016, înainte de marele "proiect de savană africană" ce prevede deschiderea unui complex hotelier destinat clientelei de afaceri.

Grădina zoologică La Fleche (Ținutul Loarei, nord-vestul Franței), care datează din 1946 și numără în prezent circa 1.200 de animale din 120 de specii, era în criză de vizitatori când s-a deschis prima cabană, în 2013. Apoi a început să fie intens vizitată, numărând în prezent opt cabane, din care pot fi văzuți lupi, tigri și lemurieni, într-un decor potrivit pentru aceste animale.

Investiția în aceste cabane ar trebui să fie recuperată în câțiva ani datorită unei rate de ocupare de 100%, preconizează domnul Da Cunha.


Vezi mai multe


Alte articole din: LIFESTYLE
Adaugă părerea ta
Alte articole din: LIFESTYLE