Coronavirus - România: 69374 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

"Nonseum", primul muzeu al absurdului din lume. Ce obiecte bizare se află în vitrinele sale

Monday, 17 August 2015, 15:24 Sursă: REALITATEA.NET

Cele mai inutile şi ciudate invenţii din lume şi-au găsit locul într-un muzeu din Austria. „Nonseum” – botezat astfel prin combinarea a două cuvinte din limba engleză: „nonsense” (absurd) şi „museum” (muzeu) – se află în localitatea Herrnbaumgarten, din apropierea graniţei cu Cehia, scrie The Local Austria.

Aşadar, în vitrinele şi pe rafturile muzeului sunt expuse, printre altele, o valiză transparentă pentru nudişti, un aspirator automat pentru nas, o plută pentru muştele căzute în supă şi chiar o puşcă cu ţeava întoarsă destinată sinucigaşilor.

Ideea înfiinţări unui muzeu al absurdului îi aparţine sculptorului Fritz Gall. Acesta, împreună cu alţi câţiva artişti austrieci, a organizat iniţial, în anul 1984, un târg de invenţii nereuşite. Pentru că respectivul eveniment a avut mare success în rândul publicului, bărbatul s-a gândit să continue proiectul.

Aşa a luat naştere Nonseum, ale cărui colecţii se îmbogăţesc de la an la an.

„Le punem oamenilor un zâmbet pe buze, dar, totodată, îi facem să se gândească o secundă”, a explicat Susanne Machac, managerul muzeului.

Piesa ei preferată din Nonseum este o farfurie „cu scurgere”, ce îţi permite să „scapi” de mâncare atunci când te-ai săturat sau pur şi simplu nu îţi place gustul ei.

„Este una dintre exponatele mele favorite. Îmi doresc să fi avut aşa ceva atunci când eram copil”, a glumit Susanne.


Vezi mai multe


Alte articole din: LIFESTYLE
Alte articole din: LIFESTYLE