Coronavirus - România: 700898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Mesajul incredibil al unui veteran de război, despre musulmani şi Statul Islamic. A devenit viral

Wednesday, 09 December 2015, 11:50 Sursă: REALITATEA.NET

Mesajul îi aparţine lui Chris Herbert, un veteran de război britanic. Bărbatul, care şi-a pierdut un picior în timp ce se afla în misiune în Irak, spune că experienţa prin care a trecut nu l-a făcut nicio clipă să fie "islamofob".

"Mă simt frustrat din cauza unor oameni care se aşteaptă să fiu rasist, pentru că am fost victima unei explozii. Iată: Da, un musulman a plănuit explozia şi mi-am pierdut piciorul. Un musulman, de asemenea, care purta uniforma armatei britanice şi-a pierdut mâna. Un medic musulman s-a aflat în elicopterul care m-a ridicat de la sol. Un chirurg musulman mi-a făcut operaţia care mi-a salvat viaţa. O asistentă medicală musulmană a fost parte a echipei care m-a ajutat să mă întorc în Marea Britanie. Un musulman din echipa de Asistenţă a avut grijă de mine zi de zi, în timpul programului de reabilitare care m-am învăţat să merg din nou. Un doctor musulman a fost cel care l-a încurajat pe tata şi i-a oferit sfaturi într-un pub, atunci când nu ştia cum să-mi administreze medicamentele şi ce efecte secundare ar putea avea acestea", a scris Chris, potrivit metro.co.uk.

"Din contră, un frate britanic a fost cel care a scuipat-o pe iubita mea în faţă pentru că  a ales un 'ciudat' în loc să fie cu el. Un britanic mi-a împins scaunul din dreptul liftului pentru ca el să poată urca primul. Un britanic a ţipat la tata pentru că a parcat pe locul dedicat persoanelor cu dizabilităţi, atunci când eu am venit acasă", a continuat el.

În final, veteranul de război subliniază că, în ciuda acestor experienţe nu a fost şi nici nu va fi vreodată rasist.

"Ştiu ce nu îmi place şi ştiu ce îmi place. Ştiu pe cine apreciez şi ştiu ce nu apreciez. Dacă vreţi să urâţi o întreagă rasă de femei şi bărbaţi pentru acţiunile câtorva cretini, sunteţi liberi să o faceţi, dar nu încercaţi să vărsaţi asupra mea aceste idei, crezând că sunt o ţintă uşoară doar pentru că un idiot a decis la un moment dat că ar trebui să mor. Să blamezi toţi musulmanii pentru acţiunile grupurilor Daesh sau ale talibanilor, e ca şi cum ai blama toţi creştinii din cauza faptelor KKK sau ale Bisericii Baptiste Westboro. Căutaţi să aveţi o viaţă mai liniştită, îmbrăţişaţi-vă familiile şi întoarceţi-vă la lucru", a încheiat Chris Herbert.

Alte articole din: LIFESTYLE
Alte articole din: LIFESTYLE