Coronavirus - România: 119683 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Invenția care poate curăța planeta de poluare: de ce totul începe de la aceste frunze

Thursday, 30 May 2019, 09:53 Sursă: REALITATEA.NET

Cercetătorii de la University of Illinois (UIC) din Chicago au creat o nouă versiune a unui asemenea device - frunza artificială care imită procesul de fotosinteză. Această frunză îmbunătăţită, care poate absorbi dioxid de carbon din aer, ar fi de cel puţin zece ori mai eficientă decât frunzele naturale în transformarea CO2 în combustibil.

Însă, cercetătorii nu au reușit încă să implementeze aceste invenții în lumea reală, dar au găsit o modaliate prin care urmează să le aducă cât mai repede în mediul natural.

Cum ar putea frunzele artificiale să asigure un aer mai curat

„Problema pe care frunzele artificiale existente o au este faptul că extrag dioxid de carbon (CO2) pur din rezervoarele din laborator, iar natură ar trebui să fie capabile să îl extragă din aerul din jur, unde există și alte componente", a declarat Meenesh Singh, cercetător din echipa UIC.

În acest sens, echipa de cercetători a propus rezolvarea problemei prin încapsularea unei frunze artificiale tradiţionale cu o capsulă transparentă dintr-o membrană semipermeabilă de răşină de amoniac umplută cu apă. Membrana permite apei din interior să se evapore atunci când este încălzită de lumina solară. Pe măsură ce apa trece prin membrană, trage dioxidul de carbon din aer.

„Prin îmbrăcarea tehnologiei frunzelor artificiale din interiorul membranei specializate, întreaga unitate poate funcţiona în condiţii reale, precum o frunză naturală", a adăugat Singh.

Astfel, frunza artificială din interiorul capsulei va transforma apoi CO2 în monoxid de carbon și oxigen.

În plus, conform calculelor cercetătorilor, 360 de frunze, fiecare de câte 1,7 metri lungime şi 0,2 metri lăţime, ar produce aproape jumătate de tonă de monoxid de carbon în fiecare zi. Frunzele, care ar acoperi o arie de 500 de metri pătraţi, ar putea reduce nivelurile de dioxid de carbon cu 10% din aerul înconjurător din zonă într-o singură zi.

Sursa


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: LIFESTYLE
Alte articole din: LIFESTYLE