Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

Îți faci cruce când vezi ce le-a mai dat prin minte! Jocul video care bate Alzheimer!

Tuesday, 30 April 2019, 20:56 Sursă: REALITATEA.NET

În cazul Alzheimer, un alt indicator este însă orientarea proastă în spațiu. De la această idee au pornit cercetătorii.

Folosind acest indicator, specialiștii cred că pot determina dacă cineva suferă sau nu de această boală cu un joc video.

Jocul se numește Sea Hero Quest și a fost realizat în parteneriat cu mai multe universități europene.

Ce se întâmplă în acest joc anti Alzheimer?

Cei care joacă Sea Hero Quest trebuie să navigheze o barcă virtuală. Înainte de a începe, trebuie să țină minte cât mai bine o hartă. Odată ce harta dispare, ei trebuie să navigheze și să îndeplinească scopurile jocului.

Pe măsură ce joacă, aplicația strânge informații – informații care pot arăta simptomele bolii Alzheimer înainte ca orice semnalmente clinice să apară.

Cu numai două minute de joc, oamenii de știință pot colecta aceeași cantitate de date pe care ar obține-o după cinci ore de teste în laboratori.

Până acum, durata totală de joc, însumată de toți jucătorii, este de 117 ani – toate informațiile adunate ar putea să le furnizeze cercetătorilor mult material de studiu.

„Cercetările ne arată că schimbările creierului asociate cu boli precum Alzheimer încep cu decenii înainte ca simptomele pierderilor de memorie încep", a explicat unul din cercetătorii care au dezvoltat jocul, Gillian Coughlan. „Pentru ca următoarele tratamente împotriva Alzheimerului să fie eficiente, trebuie administrate în cele mai timpurii stadii ale bolii, înainte să se fi produs prea multe leziuni la creier".

Sursa


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: LIFESTYLE
Alte articole din: LIFESTYLE