Și-a ucis copilul live pe Facebook. Incidentul a pus sub lupă standardele de securitate ale rețelei

Thursday, 27 April 2017, 13:31 Sursă: REALITATEA.NET

Un thailandez și-a ucis propria fiică, transmițând în direct pe Facebook Live, după care s-a sinucis, anunță un raport al poliției thailandeze. Bărbatul de 21 de ani și-a spânzurat fiica și apoi pe el însuși, într-un hotel nelocuit din Phuket, luni, după o ceartă cu soția sa.

Adaugă părerea ta

Facebook a transmis condoleanțe familiei pentru „incidentul îngrozitor” și a spus că au eliminat conținutul de pe rețea.

Compania a promis o revizuire a programelor sale după ce, în această lună, un material video reprezentând o crimă ce a avut loc în SUA au rămas online ore întregi.

Înregistrarea din Thailanda a fost, de asemenea, disponibilă pe site-ul YouTube, putând fi redistribuit oriunde în spațiul virtual, dar compania a îndepărtat-o după ce BBC a alertat Facebook cu privire la prezența acesteia pe rețea.

Rudele criminalului sinucigaș, Wuttisan Wongtalay, au văzut imaginile șocante și au alertat poliția, dar autoritățile au ajuns prea târziu pentru a-l salva pe el și pe fiica sa.

Într-o declarație, un purtător de cuvânt al Facebook a spus: „Acesta este un incident îngrozitor și transmitem gândurile noastre de empatie către familia victimei. Nu există absolut niciun loc pentru conținut de acest fel pe Facebook și acum a fost eliminat.”