Alegeri locale 2020 Vezi mai multe detalii

Și-a invitat copiii la prânz și le-a spus că e spion CIA. Misiunea sa: URSS. Ei ascultat, apoi...

Monday, 20 June 2016, 10:33 Sursă: REALITATEA.NET

Martha Peterson s-a alăturat CIA în anul 1975 și, după ce a deprins tehnici și competențe de supraveghere rusă, s-a angajat într-o misiune de doi ani la Moscova.

Ea a rămas sub acoperire , lucrând direct cu agentul TRIGON, un diplomat sovietic recrutat să lucreze pentru CIA în America Latină.

Peterson, care a fost în cele din urmă arestată de KBG, și-a dezvăluit adevărata identitate fiilor ei Tyler și Lora abia în 1997 , când aceștea au împlinit 17, respectiv 15 ani.

În documentarul, realizat de CNN, Peterson susțține că le-ar fi pus viața în pericol care le-ar fi mărturisit mai devreme. Ea a fost avertizată de șefi și de către colegi să nu riște nimic și să ducă în continuare o viață dublă.

Sătulă să ascundă adevărul, femeia a decis să le spună copiilor tot. Le-a pregătit un prânz și i-a așteptat la masă, apoi le-a spus sec: ”Am lucrat pentru CIA”. Așteptând o reacție ciudată din partea lor, ea a fost cea surprinsă.

Copiii au început să râdă în hohote crezând că mama lor le spune o glumă. Peterson nu s-a simțit deloc ofensată și a continuat să le povestească cum s-au desfășurat cele mai importante misiuni ale ei.


Vezi mai multe


Alte articole din: LIFESTYLE
Alte articole din: LIFESTYLE