Coronavirus - România: 19517 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

HALLOWEEN 2014. Surpriza uriașă de la GOOGLE de HALLOWEEN

Friday, 31 October 2014, 10:56 Sursă: Mediafax

HALLOWEEN 2014. Potrivit publicaţiei The Independent, Google sărbătoreşte anul acesta Halloween-ul cu un set de şase logouri animate speciale pe pagina sa de start, scrie Mediafax.ro.

Una dintre aceste animaţii prezintă literele cuvântului "Google" care prind viaţă odată cu apariţia Lunii pline, litera "O" transformându-se într-un vârcolac şi speriindu-le pe celelalte.

O altă animaţie arată o vrăjitoare care învârte într-un cazan, unde aruncă nişte ingrediente magice - lilieci, fantome şi o mână uriaşă.

În momentul în care utilizatorul face click pe pagina de pornire, logoul se modifică, prezentând felinare din dovleci într-un decor autumnal, dar şi o scenă dintr-un cimitir unde se pot vedea nişte zombie.

O altă animaţie arată o fantomă care vânează un personaj într-un decor sumbru, dar este repede, la rândul ei, vânată de un căţel terrier.


Halloween este o sărbătoare de origine celtică, preluată astăzi de multe popoare din lumea occidentală, ea răspândindu-se în secolul al XIX-lea prin intermediul imigranților irlandezi din Statele Unite ale Americii. Ea este sărbătorită în noaptea de 31 octombrie, deși în unele țări data sărbătorii variază — de exemplu, în Suedia este sărbătorită în prima sâmbătă din noiembrie.

HALLOWEEN 2014. Numele provine din limba engleză, de la expresia All Hallows' Even, numele sărbătorii creștine a tuturor sfinților, sărbătoare cu care Halloweenul a devenit asociat în țările unde predomină creștinismul occidental — catolic și protestant, deoarece în aceste culte creștine, ziua tuturor sfinților este sărbătorită pe 1 noiembrie.

HALLOWEEN 2014Nu este bine sa trantesti o usa de HALLOWEEN pentru ca oricand poate fi o fantoma pe langa ea. Rezultatul? O vei supara si te va bantui mereu.

HALLOWEEN 2014. O lumanare portocalie aprinsa la miezul noptii de HALLOWEEN iti poate aduce noroc daca o lasi aprinsa pana la rasarit. Totusi, nu iti recomandam sa faci acest lucru, avand in vedere cate neplaceri poate sa provoace o lumanare nesupravegheata.

HALLOWEEN 2014. Daca auzi trei ciocanituri in usa, insa nu vezi pe nimeni, inseamna ca o persoana draga a murit. Daca o lumanare se stinge singura in aceasta noapte, inseamna ca spiritele rele sunt prin apropiere. Daca iti tii respiratia in timp ce mergi printr-un cimitir, spiritele rele nu vor putea sa intre in corpul tau.

HALLOWEEN 2014: Ce se întâmplă de HALLOWEEN în Bucureşti. Cum poţi să petreci

HALLOWEEN 2014. În ziua de 31 octombrie sau în preajma ei, adesea în vinerea și sâmbăta dinainte de Halloween, se țin adesea petreceri cu costume. Costumele de Halloween sunt tradițional modelate după figurile supranaturale, monștri, schelete, fantome, vrăjitoare și diavoli. De-a lungul timpului, printre costumele folosite apăreau și cele ale unor personaje fictive, celebrități la ordinea zilei și arhietipuri generice, cum ar fi prințesele sau luptătorii ninja.

HALLOWEEN 2014. Când e HALLOWEEN şi cum se sărbătoreşte: OBICEIURI şi SUPERSTIŢII

HALLOWEEN 2014. Noaptea de HALLOWEEN se anunţă a fi "de groază" în Capitală, unde bucureştenii se pot distra alături de strigoi, vrăjitoare şi fantome, în săli de teatru, de cinema şi în cluburi. Totodată, sărbătoarea din 31 octombrie nu-i uită nici pe copii, care vor putea participa la activităţi "înfricoşătoare".

HALLOWEEN 2014. Google celebrează pe 31 octombrie sărbătoarea de Halloween, printr-un DOODLE special. Google a pregătit mai multe imagini animate care fac trimitere la sărbătoarea "tuturor sfinţilor", de sorginte celtică şi foarte populară mai ales în Statele Unite.

HALLOWEEN 2014. Strigoi, vrăjitoare, fantome şi alte personaje înfricoşătoare îşi dau întâlnire cu publicul bucureştean, vineri, prin muzeele, centrele comerciale, cinematografele şi cluburile din Capitală, pentru a petrece o noapte de HALLOWEEN "de groază". Activităţile pregătite îi vizează atât pe copii, cât şi pe adulţi, fiecare dintre aceştia având dreptul la distracţie.

HALLOWEEN 2014. Astfel, Muzeul Naţional de Istorie Naturală "Grigore Antipa" organizează, vineri, de la ora 17.30 Atelierul de sculptat dovleci, unde copiii cu vârsta între 8 şi 14 ani sunt invitaţi să-şi folosească iscusinţa, fantezia şi inventivitatea.

HALLOWEEN 2014. Cei care doresc să petreacă noaptea de HALLOWEEN la teatru pot mege să vadă piesa "Midnight chat with Sylvia Plath", la Teatrul Mignon. Din distribuţia spectacolului, regizat de Iris Spiridon, fac parte actorii Vanessa Gadei, Letiţia Vlădescu, Ioana Anastasia Anton şi Ioana Marchidan. Un performance teatral care explorează universul scriitoarei Sylvia Plath, transportându-l în lumea artei contemporane prin teatru, dans, muzică, video. Spectacolul este construit sub forma unei şedinţe de spiritism bazată pe jurnalul intim al autoarei, în timpul căreia lucrurile iau o întorsătură neaşteptată, lumea spiritelor deschizându-se pentru a dezvălui secrete îngropate şi intimităţi neîmpărtăşite. Spectacolul cuprinde fragmente din opera ei (nuvele, roman, poezii) reinterpretate astfel încât să devină valabile în prezent. Este o încercare de a-i accesa "spiritul" prin intermediul operei.

HALLOWEEN 2014. În centrele comerciale din Bucureşti, copiii se vor putea întâlni cu unele dintre cele mai înspăimântătoare personaje şi vor avea şansa de a participa la activităţi specifice sărbătorii de HALLOWEEN.

HALLOWEEN 2014. Pregăteşte-te de HALLOWEEN! Ce fel de costum ţi se potriveşte, în funcţie de siluetă

 

Vezi mai multe


Alte articole din: LIFESTYLE
Adaugă părerea ta
Alte articole din: LIFESTYLE