Coronavirus - România: 29223 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Exerciţiul-fenomen care te ajută să slăbeşti. Îl poate face oricine

Tuesday, 25 March 2014, 17:33 Sursă: REALITATEA.NET

Plank-ul poate fi extrem de util daca ti-ai propus sa arzi grasimea abdominala. Dupa 45 de minute de cardio pe intervale sau exercitii cu greutati, stai in pozitie de plank cat de mult poti. Acest exercitiu te ajuta sa obtii silueta pe care ti-ai propus sa o afisezi la vara pe plaja. Exista inca 4 motive pentru care sa faci Plank, scrie dietetik.ro.

 1.Iti imbunatateste postura

Ai observat ca cei care fac Plank stau mai drepti? Exercitiul iti lucreaza spatele, pieptul, umerii si gatul, pe langa ce modeleaza la muschii abdominali. De asemenea tonifiaza torsul, astfel incat sa ai o postura demna, fara umeri adusi si cocoasa dezagreabila. Vei observa ca iti creste si increderea in sine odata ce iti tii spatele drept si ridici capul din pamant. Incearca varianta aceasta de plank pentru a-ti imbunatati postura.

2.Il poate face oricine

In Plank nu exista discriminare. Fie ca esti incepator sau un fitness guru, exercitiul ese preteaza perfect pentru ca e usor de adaptat la nivelul celui care il practica. Incepatorii pot incepe cu un Plank de baza in care sa stea 15 secunde pentru inceput. Pe masura ce capeti experienta, poti rezista mai mult si apoi poti sa incepi sa te misti.

3.Plank te ajuta sa devii mai flexibil

Exercitiul in sine este si o buna metoda de stretching, in special pentru picioare. Iata cum poti sa iti tonifiezi corpul si sa il relaxezi in acelasi timp. 

4.Plank iti imbunatateste echilibrul

Unul dintre motivele pentru care Plank e un exercitiu atat de bun este ca iti solicita toti muschii pentru ca sa poti rezista cat mai mult timp. In special in timp ce faci Plank cu extensie ai nevoie de echilibru. Daca vrei sa te pui la incercare, incearca sa faci Plank pe o minge de sala. Acolo ai de lucru! Incearca sa faci un Plank cu ridicare de picior. 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: LIFESTYLE
Alte articole din: LIFESTYLE