Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Dovedit stiintific: 10 factori care cresc riscul de divort

Monday, 28 April 2014, 09:13 Sursă: REALITATEA.NET

1. Esti femeie si te-ai casatorit in tinerete, la scurt timp dupa ce ai implinit 18 ani

Femeile care s-au casatorit de tinere, in primi ani de dupa majorat, prezinta un risc de divort crescut cu 48%, in timp ce femeile care s-au casatorit la 25 de ani sau dupa prezinta un risc de divort de 24%. Potrivit unui studiu efectuat de Departamentul de Stat pentru Sanatate si Servicii si de Centrul National de Statistici in Sanatate din SUA, varsta chiar conteaza in sansele de reusita ale unei casnicii.

2. Femeile care-si doresc mai mult un copil decat partenerii lor prezinta risc dublu de divort decat cele care sunt pe aceeasi lungime de unda cu sotii lor in materie de copii.

Acordul in ceea ce priveste momentul potrivit de a avea un copil si numarul acestora este important pentru bunastarea casniciei. Un studiu publicat in 2009, in SUA, a aratat ca femeile care-si doresc mai repede sau mai multi copii decat sotii lor prezinta risc dublu de divort decat cuplurile casatorite care au cazut de comun acord cu privire la acest aspect. Cu cat dezacordul referitor la momentul de a avea un copil sau la numarul de copii doriti este mai mare, cu atat riscul ca mariajul sa sfarseasca cu divort este mai mare.

3. Cuplurile care au doi baieti prezinta risc de divort de 36,9%, in timp ce sotii care au doua fete risca sa sfarseasca divortati in proportie de 43,1%, potrivit unei statistici prezentate in cadrul reuniunii anuale a Asociatiei Economice din SUA.

Citește mai multe pe lyla.ro.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: LIFESTYLE
Alte articole din: LIFESTYLE