Coronavirus - România: 63762 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Directorul unei televiziuni de stat a primit cadou o FEMEIE, alături de o VACĂ şi un VIŢEL

Friday, 20 June 2014, 19:42 Sursă: REALITATEA.NET

"Am fost alertati de un mare numar de plangeri legate de aceasta afacere si o ancheta aprofundata a fost deschisa", a declarat purtatorul de cuvant al Comisiei privind egalitatea intre sexe, potrivit Hotnews.ro.

Obiectul scandalului: directorul in exercitiu al televiziunii publice, Hlaudi Motsoeneng, a primit cadou o tanara femeie - alaturi de o vaca si un vitel - din partea unui lobby reprezentand organizatii culturale locale si lideri traditionali.

Un cotidian din Soweto a scris saptamana trecuta ca circa zece tinere femei i-au fost prezentate in localitatea Thohoyandou, provincia Limpopo (nord), de catre liderii culturii venda care doreau sa-si promoveze mai bine valorile. Directorul televiziunii a fost invitat sa isi aleaga o sotie.

Cotidianul a publicat si fotografia, la bustul gol, a lui Vanessa Mutswari - o studenta in resurse umane in varsta de 22 de ani - alaturi de directorul televiziunii, langa vaca si vitelul urcati intr-o remorca.

"Obiceiul de a oferi o femeie cadou, ca si cum ar fi vorba de vite, constituie un grav revers si o insulta la adresa celor 20 de ani de progres democratic si de libertate, in special in ceea ce priveste contributia femeilor", a precizat purtatorul de cuvant al ministerului Femeii, Kenosi Machepa.

Seful televiziunii publica nu a reactionat oficial fata de deschiderea anchetei.


Vezi mai multe


Alte articole din: LIFESTYLE
Alte articole din: LIFESTYLE