Studiile de la Universitatea Flinders arată că dietele bogate în fructe, legume, cereale integrale și grăsimi sănătoase, limitând în același timp zahărul și alcoolul, pot reduce semnificativ riscul de cancer și pot îmbunătăți rezultatele, potrivit medicalnewstoday.
Cu toate acestea, cercetătorii subliniază că sunt necesare studii clinice suplimentare pentru a înțelege mai bine modul în care modelele alimentare influențează dezvoltarea cancerului și pentru a extinde educația privind alimentația ca măsură preventivă.
Cercetarea de la Universitatea Flinders și Institutul de Cercetare Medicală din Australia, publicată în European Journal of Nutrition, se bazează pe dovezile existente descoperite de aceeași echipă, care arată că o dietă bogată în fructe, legume, cereale integrale, pește, leguminoase și lactate poate contribui la protejarea împotriva cancerelor gastrointestinale.
Legături puternice între o dietă săracă și un risc mai mare de cancere digestive
Potrivit cercetătorilor, consumul mai multor grăsimi sănătoase și legume, reducând în același timp zahărul și alcoolul, poate reduce considerabil riscul de cancer colorectal și alte tipuri de cancer.
În schimb, modelele alimentare nesănătoase, caracterizate printr-un consum ridicat de carne roșie și carne procesată, fast-food, cereale rafinate, alcool și băuturi zaharoase, sunt puternic asociate cu un risc mai mare de cancere gastro-intestinale.
Citește continuarea aici.