Coronavirus - România: 27746 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Descoperirea istorică despre Univers care schimbă ce știam despre formarea planetelor

Tuesday, 07 May 2019, 14:27 Sursă: REALITATEA.NET

Specialiștii estimează că galaxia noastră formează suficientă materie stelară pentru a produce de trei ori masa Soarelui în fiecare an. Galaxia, denumită COSMOS-AzTEC-1 este cunoscută de o lungă perioadă de timp de specialişti, însă cu ajutorul instrumentelor ALMA au fost realizate observaţii cu o rezoluţie de zece ori mai mare decât anterior.

Acestea au dezvăluit detalii ale structurii galaxiei nemaivăzute până în prezent prin intermediul cărora specialiştii pot afla informaţii despre modul în care galaxiile monstru formează stele într-un ritm alert.

De ce produce galaxia stele pe bandă rulantă

În cadrul noului studiu cercetătorii au studiat norul de molecule din AzTEC-1 cu ajutorul instrumentelor de înaltă rezoluţie şi extrem de sensibile ale observatorului ALMA. Prin intermediul datelor au putut realizat o hartă a distribuirii şi mişcării gazelor.

„Am descoperit că există doi nori diferiţi aflaţi la câteva sute de ani lumină de centru," a afirmat coautorul studiului Ken-ichi Tadaki din cadrul Observatorului Astronomic Naţional din Japonia.

Acești nori de gaz pot forma stele extrem de rapid și s-ar putea epuiza pe parcursul a 100 de milioane de ani. Încă nu este clar cum o galaxie poate acumula atât de mult gaz înainte de perioada în care formează extrem de rapid stele.

„Mare parte din galaxiile de acest fel sunt active în regiunea centrală," a mai adăugat Ken-ichi Tadaki. De asemenea astronomii au descoperit că norii din galaxie sunt extrem de instabili. În cazul AzTEC-1, presiunea este mai scăzută decât gravitaţia, fapt ce duce la formarea rapidă a stelelor. Specialiştii estimează că galaxia îşi va consuma tot gazul în aproximativ 100 milioane de ani, adică de zece ori mai rapid decât alte galaxii ce formează stele.

Sursa


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: LIFESTYLE
Alte articole din: LIFESTYLE