Coronavirus - România: 28166 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Descoperirea care ar putea duce la rescrierea cărților de astronomie și evoluție a Universului

Thursday, 23 May 2019, 20:45 Sursă: REALITATEA.NET

În plus, astronomii sunt de părere că odată cu descoperirea celor mai vechi stele din Univers ar putea fi dezlegate și secretele Universului. Până acum s-a crezut că cele mai vechi stele sunt la fel de „bătrâne" ca Universul însuși.

Cele mai „bătrâne" stele din Univers ar putea elucida tainele Universului

Grupul de stele care se află chiar în Calea Lactee la aproximativ 21.500 de ani-lumină față de pământ se numește HP 1. Și se pare că acest grup de stele a fost descoperit de cercetători încă de la sfârșitul anilor '90, însă până acum nu s-a putut stabili cu exactitate vârsta acestora.

Adică, HP 1 s-a format la scurt timp după nașterea Universului, ceea ce înseamnă că au aproape aceeași vârstă cu cea a Universului.

Ceea ce i-a determinat pe cercetători să creadă că acest grup de stele s-a format pe când Universul era încă „tânăr", adică nu mai mult de un miliard de ani este metalicitatea (concentrația de metale) foarte scăzută.

„Pentru a găsi stele cu adevărat interesante, trebuie căutate cele mici, nu cele masive, extrem de vizibile. Acestea din urmă tind să aibă o viață relativ scurtă, pe când cele mici pot exista și trilioane de ani. Asta înseamnă că printre ele am putea găsi unele care au origini comune cu ale Universului", a declarat astronomul Stefano
Souza.

Această descoperire ne arată că încă mai sunt multe mistere în Univers ce așteaptă să fie dezlegate și că oricâte am aflat până acum despre el, se pare că încă nu știm tot.

Sursa


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: LIFESTYLE
Alte articole din: LIFESTYLE