Coronavirus - România: 65177 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

De ce au buzunarele de la blugi capse? Nimeni nu le bănuia utilitatea

Thursday, 09 July 2020, 10:34 Sursă: Realitatea.net

În ziua de azi, poate capsele de la jeanși nu mai au vreo întrebuințare, însă în anii 1873, când a fost patentat pantalonul de blug, de către Levi Strauss și Jacob Davis, acestea erau un adaos foarte important. Levi Strauss sosește la New York în 1847, unde fratele său avea o afacere cu țesături.

Bărbatul începe și confecționează pantaloni albaștri, din denim, un bumbac foarte gros și foarte rezistent, fermierilor și lucrătorilor în mină. Aceasta era o ținută foarte confortabilă, dar și trainică. Aceștia erau drepți, cu patru buzunare mari și unul mai mic, pentru chei, monede sau alte obiecte de mici dimensiuni.

Unul dintre colaboratorii lui Strauss, Jacob Davis decide să adauge capse la toate buzunarele, pentru ca acestea să fie mai rezistente. Compania primise reclamații că buzunarele nu țineau suficient de mult atunci când depozitau mai multe obiecte în ele. Bărbatul a hotărât să le întărească prin adăugarea acestor mici capse, pe care le regăsim în zilele noastre la toate perechile de jeanși.


Vezi mai multe


Alte articole din: LIFESTYLE
Alte articole din: LIFESTYLE