DACIA LOGAN: Povestea neștiută a Daciei Logan începe pe un şerveţel şi nu pe planşeta designerilor

Tuesday, 30 December 2014, 09:17 Sursă: Mediafax

Autor: Realitatea.NET

Puţină lume ştie că povestea automobilului Logan începe pe un şerveţel. În 1997 Louis Schweizer, pe atunci CEO al Renault, a vizitat Rusia. Acolo a descoperit Lada, maşina rusească care costa 6.000 de dolari şi care se vindea mult mai bine decât mai elegantele şi mai dotatele Renault, dar care costau dublu sau peste.

Lada era o maşină învechită, iar Schweizer spune că i s-a părut inacceptabil faptul că tehnica modernă nu permite fabricarea unei maşini bune la preţul de 6.000 de dolari.

El a scris pe un şerveţel, în avion, în drum spre Paris, specificaţiile de bază care să stea la baza unei maşini ieftine – modernă, fiabilă, accesibilă, şi a adăugat că restul se negociază. Şerveţelul cu cerinţele a ajuns la Gerard Detourbet, manager în divizia de cercetare-dezvoltare, care a primit misiunea de a construi maşina de 6.000 de dolari.

În continuare povestea este cunoscută: ingineri din Franţa şi România, sub supravegherea lui Detourbet, au proiectat o maşină de la zero, cu mai puţine componente decât un automobil tipic Renault, cu o arhitectură simplă, dar totuşi spaţios.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: AUTO MOTO