Coronavirus - România: 112781 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cum salvezi laptopul când verși apă sau cafea pe el din greșeală

Tuesday, 21 May 2019, 19:25 Sursă: REALITATEA.NET

Dacă ai vărsat apă pe laptop sau orice alt lichid, trebuie să acţionezi imediat, urmând patru paşi simpli, care vor ajuta la salvarea laptopului, în ideea în care nu vorbim despre o găleata cu apă, ci despre o cantitate mică de apă.

Scoate imediat laptopul din priză

În acest fel se reduce considerabil riscul unor avarii de ordin electric. Dacă poţi scoate şi bateria laptopului, ar fi bine să faci şi acest lucru. Dacă nu, îl poţi închide în modul convenţional.

Întoarce laptopul cu faţa în jos

Pentru a limita şi mai mult riscul avariilor electrice, trebuie să împiedicăm lichidul să ajungă la placa de bază. Atunci când întoarcem laptopul invers, apa se va scurge în exteriorul dispozitivului.

Cu un serveţel absorbant şterge bine suprafaţa afectată

Este bine ca tot lichidul să fie îndepărtat, mai ales de pe componentele mici, cum ar fi tastele, care nu trebuie să nu stea prea mult în contact cu lichidul.

Lasă dispozitivul să se usuce bine înainte de a-l porni

Dacă te gândești să folosești uscătorul de păr, ar trebui să știi că e o idee proastă. Nu vei face decât să agiţi particulele de apă, care în contact cu praful strâns în interior vor crea „pământ ud" care se depune pe componente.

Cel mai bine este să laşi laptopul să se usuce timp de 24 de ore sau chiar 48 de ore, pentru a fi sigur că apa s-a evaporat complet.

Cât de gravă poate fi problema în funcție de tipul de băutură pe care l-ai vărsat peste laptop?

Tipul de lichid care se varsă pe laptop contează foarte mult. Apa este relativ „inofensivă" dacă este înlăturată la timp, dar este corozivă. Dacă însă verși sucuri care conțin zahăr sau băuturi alcoolice, atunci situația se complică.

Sursa


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: LIFESTYLE
Alte articole din: LIFESTYLE