Cum s-a văzut eclipsa de Soare din 26 decembrie

Thursday, 26 December 2019, 18:10 Sursă: Realitatea.net

Autor: Realitatea.NET

Milioane de oameni din Asia au admirat spectacolul oferit de natură pe data de 26 decembrie. Eclipsa de soare a fost vizibilă din Qatar și Oman până în India și Singapore.

Un adevărat "cerc de foc" a fost vizibil pe cer la eclipsa de Soare din 26 decembrie. În imaginea de mai sus, se vede un grup de călugări tibetani de la mănăstirea Gaden, Teginkoppa.

Eclipsele inelare apar atunci când luna nu este suficient de aproape de pământ pentru a întuneca complet soarele, lăsând vizibil un inel subțire al discului solar.

În timp ce aceste tipuri de eclipse apar în fiecare an sau la doi, eclipsele sunt vizibile numai de pe o fâșie îngustă de țări de pe Pământ.

În funcție de condițiile meteorologice, fenomenul astronomic din acest an a fost vizibil din Orientul Mijlociu până în sudul Indiei și în Asia de Sud-Est, înainte de a se încheia în nordul Pacificului, potrivit Al Jazeera.

Următoarea eclipsă de soare va avea loc în iunie 2020 și va fi vizibilă pentru o fâșie îngustă din Africa până în Asia de nord. Următoarea din iunie 2021 va putea fi văzută doar în Arctica și în anumite părți din Canada, Groenlanda și părțile de est ale Rusiei.

Așa s-a văzut eclipsa din a doua zi de Crăciun:

Imagine

Imagine

ImagineAdaugă părerea ta
Alte articole din: TRAVEL