Coronavirus - România: 196004 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cum să scapi de grăsimea nedorită cu doar trei minute de exerciții pe săptămână

Tuesday, 25 March 2014, 15:14 Sursă: REALITATEA.NET

Specialiştii afirmă că nu este nevoie să petrecem multe ore în sala de sport pentru a scăpa de grăsimea nedorită, subliniind că doar trei minute de activitate fizică intensă pe săptămână ar putea fi suficientă pentru a ne ajuta să slăbim, scrie descopera.ro.

Secretul constă în perioade scurte de exerciţii fizice foarte intense, cunoscute sub numele de HIIT- high-intensity interval training.

Conform cercetătorilor de la universităţile din Birmingham şi Nottingham, o astfel de sesiune realizată o dată pe săptămână este mai eficientă decât activitatea zilnică la sală.

HIIT stimulează eliberarea de hormoni care ard grăsimile, ajutând la reducerea ţesutului adipos nedorit. De asemenea, acest tip de exerciţiu fizic mută glucoza din sânge în ţesutul muscular, unde este arsă ca energie în loc să fie convertită în grăsime.

De asemenea, şedinţele scurte de activitate fizică intensă reduc apetitul, spre deosebire de şedinţele lungi, care de multe ori dau senzaţia de foame şi duc la mâncarea unui volum mai mare de alimente.

„HIIT e foarte bun în ceea ce priveşte creşterea transferului de glucoză spre muşchi într-un timp foarte, foarte scurt”, explică profesorul James Timmons de la Universitatea Birmingham.


Vezi mai multe


Alte articole din: LIFESTYLE
Alte articole din: LIFESTYLE