Coronavirus - România: 3613 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Cum s-a schimbat vremea pe Pământ din cauză că am poluat planeta prea mult

Friday, 10 May 2019, 14:55 Sursă: REALITATEA.NET

Rezultatele studiului au arătat că furtunile și ploile s-au înmulțit cu 50% în condițiile în care oamenii au încălzit foarte tare atmosfera prin arderea combustibililor fosili. Cu alte cuvinte, în proporție de 50% este vina omului pentru aceste schimbări climatice.

„Schimbarea climatică periculoasă este aici acum", a spus omul de știință Michael Wehner de la Lawrence Berkeley National Laboratory. El a ținut însă să menționeze că părerile emise țin doar de el, nu și de guvernul federal.

Schimbările climatice sunt cauzate și de oameni

Studiul a fost realizat de o echipă de cercetători de la Stony Brook University și de la National Center for Atmospheric Research. „Dacă oceanul și aerul ar fi fost doar puțin mai răcoroase, umiditatea ar fi mai mică, iar uraganul Florence ar fi avut o intensitate mai mică. Aerul cald produce însă mai mulți vapori, astfel încât furtunile ajung să fie mai puternice și să aducă mai multe ploi. Punctul maxim al ploilor aduse de uragane au crescur cu 30% mai mult în ultimii 60 de ani în SUA", a declarat Kevin Reed, autor senior al studiului.

Se pare că autorul senior al studiului nu se va opri aici. El a declarat că vrea să calculeze cât mai multe rezultate pe baza cantității de precipitații adusă de uraganul Florence.

„Impactul schimbării climatice este foarte real, și are deja loc", a mai zis Kevin. „Trebuie să începem să ne confruntăm cu această provocare, dacă putem să facem ceva în legătură cu asta".

Sursa


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: LIFESTYLE
Adaugă părerea ta
Alte articole din: LIFESTYLE